Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Ръстът на новото строителство уравновесява имотния пазар във Варна

В града се увеличават сделките на цена между 70 хил. и 100 хил. евро

2
 
2
 
9
преди 1 година
Няма профилна снимка
Решението с цените на имотите много лесно може да се реши.
1000 лв данък за второ(не основно) и всяко следващо жилище. Тогава който е смел нека пише апартамента си фиктивно на леля си, дядо си или на някой работник от фирмата...ако има тази смелост :) Ако не е достатъчна мярка, го правят 2000 лв/год данъка и тогава да видим кой е ербап хаха
Обаче няма да го направят, защото ще засегнат строителния сектор, банковия...и хората ще се пренасочат към други форми на "инвестиране" на излишните си пари.
0
 
20
 
8
pinoccio до: s3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Много ми хареса това твое прозрение - "Нищо не даваш и получаваш апартамент". Това е по-яко от девиза на Великата френска революция - "Свобода, братство, равенство". По-яко е и от девиза на Великата октомврийска революция - "Да заграбим заграбеното". Ти нямаш представа какво си измислил, човече. Ти си измислил девиза на Новата революция, която ще върне хората по напуснатите градове и села. На всяка жп гара ще свети в неон този надпис - "Върни се! Нищо не даваш и получаваш апартамент!". Бих добавил само и по един циганнски оркестър за посрещане и връчване на ключовете от местното кметство, а до тях картонена фигура на Левон в цял ръст ще поклаща одобрително глава от порива на вятъра. Но това ще прецениш ти. Господ да поживи такива светли умове.
8
 
5
 
7
преди 1 година
Няма профилна снимка
не трябва да се "отпуска края" на жилищното строителство и надуването на нов балон. Точно обратно, трябва да се ограничава новото строителство и да се пускат само супер-качествени проекти.
1
 
13
 
6
Blueberry до: s3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Какво му е ниското на ГПР-то по двата заема? 5% и 11% съответно. Нали не очакваш такъв тип клиенти да се възползват от прИмоциите по под 3% лихва. Е, ще се пробват, но в банката ще ги приземят, че за тях имат други лихви. Така, че ниските ПРОМЕНЛИВИ лихви, които промотираш, не са за повечето, просто не отговарят на условията. Добре, че поне има условности и банките не са му изпуснали края.
3
 
25
 
5
lozkhris до: s3
преди 1 година
Няма профилна снимка
И това страшно много ти харесва - да затъваш в заеми заради една килия, която някой нарича "апартамент"?...Замогнал се народът / справи се с пълния член / ? Като как се е замогнал - с 510-те лв минимална заплата и бруталните харчове, сметки, глоби, такси, акцизи, застраховки на държавата? Странни твърдения... Ако не си брокер, задължително си държавен служител в гравитираща около властта институция... Готвите се за избори, както виждам...
28
 
4
 
4
s3 до: mrynmryn
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не съм брокер, но казвам истината. Замогна се народа през последните 10г. и апартаменти се купуват. Отделно, както казах дори може да си вземеш апартамент и без да имаш пари, банките могат да ти осигурят и 100% финансиране.
3
 
15
 
3
mrynmryn до: s3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Аха и всички някак магически са доволни. 100% си брокер. Във Варна на всеки ъгъл има по 2-ма поне. Нямам търпение да се срине пак пазара и да си намерят истинска работа. А жилищата, които се продават тук, са смешни 40кв реална площ, без парко място или гаражи. Навсякъде мръсотия покрай тия строежи, а там където не е или си забит в трънаците или си в "махлата". По-умните си купиха къщи в близките села, за същите пари.
31
 
2
 
2
s3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Сега е момента за апартамента. Лихвите никога преди не са били на толкова ниско ниво, нещо за което се борим вече 10г. Отделно, човек може спокойно да финансира една покупка изцяло с кредитни средства: 80% с ипотека и още 20% с потребителски, реално нищо не даваш и получаваш апартамента.
0
 
19
 
1
преди 1 година
Все още не се е спукал балона с извратените цени.