Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Фед призна, че връзката между безработицата и инфлацията е прекъсната

Председателят Джей Пауъл обаче допуска, че при някакво много ниско ниво на безработицата тя може да се възобнови

4
 
3
 
3
studioaa до: dddd
преди 1 седмица
Кривата на Филипс е фалшива асоциация базирана на развинтена фантазия на на псевдоучен кариерист, който цели да се издигне или защо не да бъде награден с нобелова награда. Кривата на Филипс е фундаментално погрешна, защото тя разчита на абсурдната идея, че някак си икономическата експанзия, която води до спад на безработицата и ръст на инфлацията причинен от увеличеното търсене заради високата заетост. Тази идея е меко казано безумна и авторът и следва сериозно да се прегледа при лекар психолог. Икономическата експанзия никога не може да причини никаква инфлация, нито дори 100%-авата заетост не може да направи това. Ако в действителност имаме екпанзия увеличеното производство минимум ще задоволи търсенето или дори ще доведе до спад на цените, а не растеж. Кризата на Филипс описва по-скоро надуването на огромен спекулативен балон в широк клас автиви или дори в цялата икономика както е днес. Но балонът не е икономиката обаче...
2
 
5
 
2
dddd до: studioaa
преди 1 седмица
Статията си е добра. Неразбирането ти на същността на кривата на Филипс не означава, че я няма. По същество тя си съвпада с кривата на търсене. При непроменена крива на предлагането ще бачка. Но дигитализацията измества все по-бързо кривата на предлагане. Така колкото по-дефлационно действа дигитализацията толкова по-малко работи Кривата на Филипс. Опитай се да си представиш свят при който цената на енергията пада логаритмично и изкуственият интелект се удвоява за по-малко от година. Когато паметта, изчислителната мощ, комуникациите, енергията и въображението поевтиняват експоненциално всяка година ще имаш голямо дефлационо влияние и изместване на кривата на предлагането. Това е ясно от пет години и не разбирам какво толкова го мислят.
8
 
3
 
1
преди 1 седмица
Връзка между безработицата и инфлацията никога не е имало, за да бъде тя някога прекъсвана днес или когато и да било. Тези безумни теории, които намират такава връзка са дело на нео-кенсианци от преди няколко десетилетия и както теориите на всеки последовател на кейнс се оказват погрешни. кейнс много прилича на маркс в това отношение и двамата са напълно провалени идеолози, които тотално не разбират на действителността и вероятно са страдали от някое душевно разтройство, което постоянно е замъглявало тяхната преценка.