Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ЕЦБ приветства измененията в законите за БНБ и кредитните институции

От европейския регулатор подчертават, че настоящото становище не засяга цялостната оценка на искането за установяване на тясно сътрудничество между ЕЦБ и БНБ

   1| 2| 3| 4| 5    
6
 
38
 
14
Mavi Goz до: data
преди 7 месеца
Хаха... Ма ти верно ли му се връзваш на тоя трол че е юрист?! Даже бил жена, ама май пи кае прав... :lol: Требва никога да не си виждал жив адвокат, та да си представиш, че тоя суек е юрист... ка... Тоя е същия глъм, дето пише от още 2 ника тука и даже спори със себе си ... :lol: Тука се напълни с некви “де били, бл ядь ... (С. Лавров).. ;) :lol:
0
 
31
 
13
data до: юрист
преди 7 месеца
е да , мвр участват в пасивите на бнб - пише задължение към банки
0
 
32
 
12
data до: юрист
преди 7 месеца
Нещата който формират резервите са написани в отчета на Емисионно на БНБ и си имат собственици - БНБ, Банките , Правителството и при влизане в ЕЗ си се връщат при собствениците
1
 
35
 
11
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Всички са насочили поглед към условията свързани с чл 29 от ЗБНБ, но забравят един друг голям проблем поставен от ЕЦБ за решаване.

Преодолян ли е капиталовия недостиг в *** и Инвестбанк ??

ОКАЗВА СЕ, ЧЕ НЕ!!

*** е внесла проспект в КФН с план да набере 200 млн. лв. от борсата, а акционерите на Инвестбанк ще решават за увеличение на капитала с 22 млн. лв. !!!

Според първоначалното съобщение от 20 декември ***, в която капиталовият недостиг след проверката на ЕЦБ беше 262 млн. евро, възнамерява да увеличи капитала си с 200 млн. лв. За целта се предвижда да бъдат издадени 40 млн. нови акции с номинална стойност 1 лв., които обаче ще бъдат предложени за по 5 лв. емисионна стойност!!!!
КАК ВИ ИЗГЛЕЖДА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ - плащаш 5 лева получаваш 1 лев!!

С ПРОБЛЕМИТЕ СИ ТЕЗИ ДВЕ БАНКИ СА КАТО ВОДЕНИЧНИ КАМЪНИ НА ЦЯЛАТА БАНКОВА СИСТЕМА.

Сигурно сега *** ще заличи имената им но лицата ЦЕКО МИНЕВ , ИМАЙЛО МУТАФЧИЕВ И ПЕТЯ СЛАВОВА могат само да вгорчат надеждата на много българи да се превърнат в част от една просперираща общност на европейски държави.

НЕ РАЗБИРАМ, КАК ГИ ПРАВЯТ ТЕЗИ ПОПРАВКИ НА ЧЛ. 29 ОТ ЗБНБ БЕЗ ДА СА СИГУРНИ, ЧЕ ТЕЗИ ДВЕ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ ЩЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА НАБАВЯТ ПОСОЧЕНИЯТ ИМ ОТ ЕЦБ КАПИТАЛ, КОЙТО ПРИ *** ПРОСТО Е СТРЯСКАЩ!!

Мисля, че пак впрегнахме каруцата пред коня.
0
 
31
 
10
data до: юрист
преди 7 месеца
Абе не нещо ама ти правиш ли разлика между активи и пасиви ?
В цитираният член 28 : Брутният международен валутен резерв на Българската народна банка е равен на пазарната стойност на следните АКТИВИ на банката:
Аз те питам за пасивите
9
 
33
 
9
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Награо не ми се верва, че Боеко и Горановия са толкова тъпи!!!!!!
С тоз закон, дет боеко го заповеда, а мендата го скалъпи сведоха до 0 възможността България да бъде поканена в ерм2 през април.
Това, със възможността други държави да промевят курса лев/евро НЕ БЕШЕ МОЛБА! Заповедаха, че требва да е така. Ама боеко си вика: те ше променът, ас ше заповедам на парламентот да гласуват НЕПРОМЕНЯНЕ и ше ги цакам. Бойче, не си толкоз умен. нито ти, нито доган, нито ДС тръста. Резултата е ясен - кръст на поканата април, кръст на шенгеня, задунайская се удави в Перник. ЯД МЕ Е, ЧЕ Е ОТ ПРОСТОТИЯ. АМА НЕММА КВО ПОВЕЧЕ...........
0
 
32
 
8
data до: юрист
преди 7 месеца
Не бе човече от КЪДЕ БНБ НАМИРА СРЕДСТВАТА ? Пасивите са източниците на средства , има ги във всеки баланс на всяка икономическа единица
0
 
34
 
7
data до: юрист
преди 7 месеца
Нещо за пасивите на БНБ ?
1
 
40
 
6
al64ad до: Бидонойл
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
ЕЦБ на ден печатат по толкова,опряли до нашият резерв :) :):)
3
 
45
 
5
data до: юрист
преди 7 месеца
Юристе , валутните резерви на България си имат собственици и те са ясно посочени в отчетите на БНБ