Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Америка трябва да приеме Китай насериозно

Амбициите на Пекин за глобална доминация стават все по-ясно изразени

0
 
1
 
3
panther до: Momchil_Matev
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Проблема е на либералните демокрации, но причината са лакомите предимно финансови западни олигархии. Изнасянето на производствата в страни с по-евтин труд, трилионите евро и долари, генерирани само на компютър и засмукани обратно от олигархията, финансовите балони на основните борси, а и в други области, данъчните врътки, офшорните зони и още много други методи служат само за засмукване на финансовия ресурс на цялото общество, че и на други държави в ръцете на 1% "богоизбрани" и блюдолизците им. По този начин се съсипва средната класа на съответната държава и никой не е прокопсал така. Ще докарат много проблеми на целия свят. ПАК.
5
 
2
 
2
преди 3 месеца
Проблемът на либералните демокрации е, че от алчност, вместо да са солидарни една с друга, те инвестират в авторитарни държави, сякаш това им носи повече ползи. В Китай интерес е броят население, което ако има достатъчно покупателна способност, щеше да пазарува западни стоки. Партията обаче е на друго мнение. Затова, ако сега има малко акъл някой на запад, ще започнат да се изтеглят от Китай. Те ще се оправят и няма да умрат от град, но няма да са така настъпателни. Короната показа, че това не може и не трябва да е начин на управление. Първо скриха, като руснаците - Чернобил, после - нямали вина...
5
 
5
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Пак сме на лов за вещици, проблема на САЩ не е дали някой има амбиции да е глобален лидер, а че самите те вече нямат качествата да са лидери на модерния свят. Да вземат да се замислят какво представлява вече икономиката на САЩ, в какво са лидери или добър пример за другите държави (чиста енергия, образование, толерантност, производство някакво), останаха едни технологични компании и честно казано, просто никой няма интерес да им прави конкуренция (естествено с изключение на Китай).