Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Байдън е отворен за „известно“ повишение на данъците

Компромисен план предвижда увеличението на корпоративните данъци да е не до 28%, а до 25%

0
 
3
 
1
преди 1 седмица
Това, че средната класа в САЩ плащала данъци над 20%, е абсолютна лъжа.Голяма част от средната класа не само не плаща федерален данък върху доходите, но дори и , благодарение на многобройните облекчения и данъчни кредити, често се случва да получава пари от бюджета.
"....Твърдението, че богатите американци плащат по-малък дял от доходите си като данъци, е доказано невярно. Данните показват, че действително платените данъци (федерални, щатски и местни) като процент от изкарания доход и получените трансфери, нараства плавно от 5,1% в долните 20% от домакинствата до 39,6% в горния 1%.

Разбира се, средното домакинство в горния 1% остава с почти 18 пъти повече доходи след данъци и трансфери от средното такова в долния квинтил. То обаче плаща 219 пъти повече данъци.

Данните на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) показват, че САЩ имат най-прогресивната система за облагане на доходите в света, като горните 10% от заетите плащат 45% от всички подоходни данъци, включително социални и здравни осигуровки, в сравнение със само 28% във Франция и 27% в Швеция. Ако правителството на САЩ харчи толкова голям дял от брутния вътрешен продукт и има същата данъчна структура като Франция, горните 10% от работещите в САЩ биха плащали това, което и сега, но данъците на долните 90% ще се удвоят..."
ето го и линк към целия текст, от който съм извадил горния цитат:
https://www.investor.bg/analizi/91/a/amerikanskata-danychna-sistema-e-nai-progresivnata-301837/?page=1