Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Берлин ще гласува за изземване на наемни жилища от корпоративните им собственици

Опитът за конфискуване на апартаменти от листнати на борсата компании собственици може да създаде прецедент за други градове с високи наеми

   1| 2    
1
 
3
 
15
преди 3 месеца
Аз викам направо да приемат добре познатите ни практики от соца - по 1 апартамент на семейство, ако е голям, се слагат и наематели вътре и готово. Само държавата строи нови жилища, чака се по 20 години. Но има "справедливост".
0
 
3
 
14
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Нека ви разкажа какво ми прочета колежка за патилата на един българин. Познат в социалните мрежи. Не съм сигурен дали е точно в Гемания, но важен е принципа. Намира обява за нов комплекс със 120 жилища. Комплекса е с ограден и има ограничен достъп, паркоместа, спортна зала плувен басей, зелена зона за отдих. Управлението е от събранието на собствениците. Отива на оглед и условията му харесват решава да си купи жилище в комплекса. Като патил българин става много рано сутринта в деня на продажбата и отива пред входа на комплекса. С радост вижда че има само един човек пред него. С наближаването на часа почва да се подрежда опашка от желаещи да купуват. Идват строителите поставят маса с табелка "Продажба на апартаменти" и почват. Отива първият господин попълват някакви документи поставят подписи след което той маха табелката и поставя нова "Апартаменти под наем". Някой се отказват, но други са харесали мястото и решава да сключат договор за наем. И за десерт след няколко месеца когато комплекса е пълен събранито на "собственика" въвежда нови такси охрана ползване на паркинг, басейн и спортна зала.
1
 
5
 
13
penman до: Ernan Kortes
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Марш в Северна Корея! Явно си мързел, който цял живот виси на гърба на обществото
0
 
5
 
12
преди 3 месеца
Противоречива политика. Обаче всички несъгласни да се помислят, че корпоративният монопол, когато го има НЕ Е по-малко зло от противоречивите политики.
0
 
3
 
11
vzhekoff до: bertram
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
+1000 от мен
1
 
4
 
10
mrynmryn до: Ernan Kortes
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Няма как да забраниш на някого да си купи жилище за инвестиция, може да вдигнеш данъци и тн., но не и да му забраниш напълно. В Берлин проблемът е съвсем различен, там 2-3 компании държат целия пазар на имоти и изкуствено вдиган наемите, докато тук повечето наемни жилища са на частни лица (много от тях не плащат данъци за получения наем). Другото което е тук има жилища бол, цената е висока (към днешна дата), но няма недостиг (има на качество, но това е др тема).
0
 
4
 
9
redcretin до: bertram
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Това отдавна е направено, в момента Берлин е петно на картата с диаметър 100ина км :) Обаче в големите градове има струпване на емиграция, което полеко освинва пейзажа и с цените, и с качеството на живот (пиша го като емигрант, изтеглил се от Мюнхен навреме). Немците не обичат мегаполиси - както и цирковете в момента, които са последица от това.
1
 
4
 
8
cherney до: Ernan Kortes
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Абсолютни глупости.
0
 
7
 
7
преди 3 месеца
Да отпуснат общинска земя с право на строеж за малки копперации, в които задължително собствениците да имат макс по 1-2 апарта. Да облекчат данъците за такива сгради и таксите и ще видят бум.
0
 
8
 
6
преди 3 месеца
подобна ситуация не се решава с конфискация, а с либерализация в строителството. Германците са ужасни педанти и да се строи жилищно особено в и около големите им градове е доста муден и изпълнен с бюрокрация процес. Да отпуснат малко юздите, да вкарат в регулация земи около града , които до сега са били земеделски и ще им гледат сеира на Големите Корпорации. Търсене и предлагане - да намерят начин да увеличат предлагането и наемите ще се успокоят.