Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Газът за ТЕЦ "Марица Изток 2" - решение или измамна алтернатива?

Газът не е надежден, евтин или сигурен енергоизточник за Европа, предупреждават еколози

   1| 2    
0
 
1
 
11
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Големият майтап на природата е, че започва период на застудяване. Най-добре се вижда по ранното и бързо заледяване на трасето на Северния морски път през Арктика. Тази година заледяването започна много по-рано и остави повече от 20 кораба в ледения киpеч, щото са били решили да тръгнат без заявка на ледоразбивач. Още ги измъкват от ледения капан. С природата шеги не бива. Щото като тя започне да се шегува, на нас ни остава само да плачем...
0
 
1
 
10
aldy до: evlogi
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Изпусни питомното - четирите малки реактора с обща мощност повече от АЕЦ "Белене", после гони дивото с ветрени мелници и фотоволтаици за лунна светлина. Скимнало му на някого нещо и "дай да дадем". Така не се прави електроенергетика. Не говоря за вилна такава. Има си строги изисквания за балансиране на мощностите във всеки един момент. Особено за индустриални нужди. Ама "новото нормално" се прави от "нови нормални". Затова е и толкова "нормално".
0
 
1
 
9
aldy до: Стоян Петров
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ти да не си изпеpкал, та смяташ азербайджанците изпеpкали? Ще ти продават без пари газията, ако са благотворително дружество. Но не са, след като могат да я пласират по двойна цена? Точно пък те да не схващат от търговия, хич не ми се вЕрва.
0
 
2
 
8
ing5rov до: Стоян Петров
преди 1 месец
мхм , сърбите май не плащат руския газ по 1000 $ ...що ли ?
4
 
4
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
През сапа ми е за зелените, ама вие изкопаемите сте още по зле. Газ, газ, та газ! И защо ви е тази газпромовска стока, ако ще ви я продават по 1000$ за 1000 куб метра. Слезте на земята и разберете, че на България и е необходим азербайджански природен газ(250 $), а не руски(1000$). Единственото което матушка доставя в България е корупция, корупция и пак корупция. Нямам намерение да я боря, но един много ефективен начин тя да бъде чувствително намалена е да се ограничат икономическите връзки с тази страна, а най-вече съвместните дейности в енергетиката.
2
 
5
 
6
преди 1 месец
Имала потенциал за 23 гв веи България.И 103 да има, като дойде една тиха мрачна зимна седмица все тая.Ще се удремем като мисирки.
2
 
8
 
5
дядя Вова до: Императорът
преди 1 месец
Ако преди това не ги бе изпреварила Комисията Калашников !!
2
 
8
 
4
Императорът до: vzhekoff
преди 1 месец
Тях не ги интересува !!! Искат просто да гепят парата и да си плюят на петите. Така е, когато икономическата диверсия не се наказва със cмърт... впрочем не се наказва НИКАК !!! Ако се наказваше, кунева-пръмова и бойкоборисов, щяха да се люлят на въжeто !!!
2
 
11
 
3
преди 1 месец
Поредна статия, която доказва единствено, че зеленашите трябва да се третират като терористи и просто да бъдат трeпани. А какво става зимата - когато няма слънце, но има виелици, дъжд сняг? какво правим с тия черни плочки? Трябва да започнем да защитаваме интересите си, а не безропотно да изпълняваме заповедите на обезумели *** като урсулата и тимерманс !!! Защото те утре нито ще ни нахранят, нито ще ни стоплят. Природният газ е надежден и сигурен източник на енергия !!! Високата му цена в Европа се дължи именно на безумията на управляващите недоразумението ЕС, които хем направиха истински погром над европейските енергийни компании, хем се зъбят на Русия, хем се мотат със Северен поток 2 - щото американците били "обещали" да ни залеят с евтин втечнен газ !!! Само дето обещанията на Говедорес не струват дори една плюнkа !!!
2
 
9
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Статията е пълна с простотии - щели да заместят всички маришки тецове с вотоплочки. 40% от ел. производството - с плочки. Ама в последната седмица плочките са произвели една голяма 0. Тези пe-дал-еколози, дето са против АЕЦ и тец (пък дори на газ) откъде ще ни доставят 80% от ел. производството ?