Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"БПД Индустриален ФНИ" задвижи покупката на логистичен център в Русе

Цената на сделката е 4,89 млн. лева без ДДС

"БПД Индустриален ФНИ" задвижи покупката на логистичен център в Русе

Снимка: БПД

Общото събрание на акционерите на „БПД Индустриален фонд за недвижими имоти“ АДСИЦ е одорило покупката на земя и логистична сграда в Русе от "Бългериън Пропърти Девелъпмънтс 4” ООД със собственик регистрираното в Люксембург дружество "ХИФА ХОЛДИНГ" С.А.Р.Л.

Това се вижда от протокол от общото събрание на акционерите, публикуван в Бюлетин Investor. Заседанието се е състояло по-рано в четвъртък.

Става въпрос за земя с площ 53 691 кв.м и първа фаза от складова сграда с РЗП 13 850 кв.м, която функционира от края на октомври 2012 г.

Цената на сделката е 4,89 млн. лева без ДДС, т.е. над 5,8 млн. лева с ДДС.

В цената влиза и стелажно оборудване за 358 168 лева, което се закупува с отделен договор от този за сградата, т.е. цената за сградата е малко над 4,5 млн. лева без ДДС.

В началото на месеца „Бългериън Пропърти Девелопмънтс“ ООД упражни правата по емисия варанти на „БПД Индустриален фонд за недвижими имоти“ АДСИЦ и изцяло е записало и платило 5,25 млн. нови акции с номинална стойност 1 лев.

Така капиталът на дружеството със специална инвестиционна цел е увеличен от 2,65 млн. лева на 7,9 млн. лева, разпределени в 7,9 млн. акции с номинална стойност 1 лев. Увеличението беше вписано в Търговския регистър на 3 септември.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
ЕК предлага нови мерки за стимулиране на капиталовите пазари в ЕС