IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Черният петък донесе на Allterco Robotics рекордни продажби от 800 000 евро

Регистрираните продажби надхвърлят общия размер на продажбите на всички продукти от линията Shelly за 2018 г. преди 29 ноември

15:31 | 16.12.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Алтерко АД</em></p>

Снимка: Алтерко АД

Българската IoT компания Allterco Robotics регистрира рекордни продажби от 800 000 евро само за един уикенд. Зад рекорда стоят над 68 000 продадени онлайн устройства Shelly в рамките на Черния петък и Черния уикенд тази година. Регистрираните продажби от 800 000 евро са впечатляващи и защото надхвърлят общия размер на продажбите на всички продукти за автоматизация на дома от линията Shelly за 2018 г. преди 29 ноември, става ясно от съобщение на компанията. 

Акциите на "Алтерко" АД поскъпват към 15.00 часа с 0,57% до 3,520 лева. 

Най-голям брой потребители, възползвали се от намалението на Черния петък, са от Германия, следвани от Италия и Испания.

„Самите ние сме силно изненадани от търсенето през уикенда на Черния петък, тъй като не сме организирали никаква платена рекламна кампания. Резултатите показват, че Shelly вече е наложена марка за автоматизация на дома в Европа, което ни радва и същевременно ни задължава да вдигаме летвата още по-високо. В момента над 150 000 домакинства използват произведените от нас устройства за умен дом и на всяка минута в денонощието някой инсталира новo Shelly устройство“, заяви Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Allterco Robotics, цитиран в прессъобщение.

Най-продаваните устройства Shelly в рамките на Черния петък:

- Shelly 1 – мини смарт Wi-Fi реле, което може да автоматизира всеки дом или офис. Минималистичните му размери – 41x36x17 мм – го правят най-компактното устройство от този тип в света. Shelly 1 също е изключително практично и може да се монтира в стената зад всеки контакт или стандартен ключ за осветление, както и директно в електрическото табло. То е идеалният избор за всеки, търсещ решение, което може да се инсталира на по-малко от 60 мм дълбочина.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

- Shelly 2.5 – двуканално мини Wi-Fi реле за управление за ел. мотори,  гаражни врати, ролетни щори и друг вид товари до 10А.

- Shelly Dimmer – устройство за управление на осветлението с възможност за прецизно димиране и автомачен контрол на осветлението в различните часове на денонощието.

През тази година Allterco Robotics също така спечели престижната награда Best of IFA 2019 на най-голямото технологично изложение в Европа. Наградата бе получена отново за мултифункционалните и иновативни продукти за автоматизация на дома Shelly. Устройствата Shelly, чрез които на практика можете да контролирате всичко в жилището си, както и да следите консумацията на ток, се продават на над 90 пазара и имат завоюван бадж Amazon’s Choice. 

„Алтерко“ АД осъществи пазарен дебют в края на 2016 г., след като на свое заседание на 8 юли 2016 г. Комисията за финансов надзор одобри проспекта за IPO-то на холдинговото дружество, което обединява 11 компании в областта на телекомуникациите и технологиите. Първоначално регулаторът върна проспекта на 1 юни заради непълноти и несъответствия. Компанията, чиято пазарна капитализация възлиза на около 31 млн. лева, е доставчик на мобилни услуги, опериращ на пазарите в Европа, Азия и Америка. За компанията работят над 90 служители в офисите й в България, Румъния, Македония, Сърбия, Косово, Унгария, Германия, Сингапур, Малайзия и САЩ. Investor.bg първи писа за първичното публично предлагане през март 2016 г.

От началото на годината акциите на компанията са поскъпнали с цели 67,62%, давайки ѝ пазарна капитализация от над 52 млн. лева. 

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
lord_buho
преди 4 години
Средна цена 23лв.обща цена на 3 устройства в момента-110лв......съотношението него знам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още