Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Еврохолд" ребрандира дружествата на "ЧЕЗ"

Дружествата, които компанията придоби от чешката CEZ, ще носят името "Електрохолд", а "ЧЕЗ Разпределение" става "Електроразпределителни мрежи Запад"

Дружествата на „ЧЕЗ“ в България ще се ребрандират от края на април.

Това съобщава собственикът им „Еврохолд България“. Компанията уточнява, че ребрандирането ще трябва да бъде одобрено от акционерите на „ЧЕЗ Разпределение“ и „ЧЕЗ Електро България“ на извънредни общи събрания.

Новото име на компаниите на „ЧЕЗ“ ще е „Електрохолд“. Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България – „ЧЕЗ Разпределение“, ще се нарича „Електроразпределителни мрежи Запад“ АД („ЕРМ Запад“ АД).

„Електрохолд България“ ЕООД ще е правоприемник на „ЧЕЗ България“ ЕООД, „Електрохолд Продажби“ АД - на „ЧЕЗ Електро България“ АД, „Електрохолд Трейд“ ЕАД ще е името на „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, а дружеството за осигуряване на ИКТ услуги ще се нарича „Електрохолд ИКТ“ ЕАД.

Смяната на имената и логата не налага клиентите да предприемат никакви допълнителни действия, посочват от „Еврохолд България“.

В края на юли компанията на „Еврохолд“ Eastern European Electric Company (EEEC) стана мажоритарен собственик на бизнеса на „ЧЕЗ“ в България. Сделката е за 335 млн. евро. За финансирането на сделката дружеството увеличи капитала си и си осигури заеми.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Акционерите на БФБ не са одобрили увеличението на капитала