IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Еврохолд" ребрандира дружествата на "ЧЕЗ"

Дружествата, които компанията придоби от чешката CEZ, ще носят името "Електрохолд", а "ЧЕЗ Разпределение" става "Електроразпределителни мрежи Запад"

12:23 | 10.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Еврохолд България</em></p>

Снимка: Еврохолд България

чез чез

Дружествата на „ЧЕЗ“ в България ще се ребрандират от края на април.

Това съобщава собственикът им „Еврохолд България“. Компанията уточнява, че ребрандирането ще трябва да бъде одобрено от акционерите на „ЧЕЗ Разпределение“ и „ЧЕЗ Електро България“ на извънредни общи събрания.

Новото име на компаниите на „ЧЕЗ“ ще е „Електрохолд“. Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България – „ЧЕЗ Разпределение“, ще се нарича „Електроразпределителни мрежи Запад“ АД („ЕРМ Запад“ АД).

„Електрохолд България“ ЕООД ще е правоприемник на „ЧЕЗ България“ ЕООД, „Електрохолд Продажби“ АД - на „ЧЕЗ Електро България“ АД, „Електрохолд Трейд“ ЕАД ще е името на „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, а дружеството за осигуряване на ИКТ услуги ще се нарича „Електрохолд ИКТ“ ЕАД.

Смяната на имената и логата не налага клиентите да предприемат никакви допълнителни действия, посочват от „Еврохолд България“.

В края на юли компанията на „Еврохолд“ Eastern European Electric Company (EEEC) стана мажоритарен собственик на бизнеса на „ЧЕЗ“ в България. Сделката е за 335 млн. евро. За финансирането на сделката дружеството увеличи капитала си и си осигури заеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още