IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН даде зелена светлина за увеличението на „Алтерко“

Компанията ще подаде нотификация, че ще предлага книжата и в Германия и Италия

11:13 | 15.06.20 г.
<p>
	Shelly е един от основните продукти на дружеството <em>Снимка: Алтерко</em></p>

Shelly е един от основните продукти на дружеството Снимка: Алтерко

Комисията за финансов надзор (КФН) даде зелена светлина за увеличението на  капитала на „Алтерко“ АД, като на свое заседание от 11 юни е потвърдила допълнение към проспекта.

От „Алтерко“ АД са публикували проспекта и допълнението към него на адреса на компанията.

Компанията ще подаде официална нотификация, че ще предлага книжата на инвеститори в Германия и Италия. Досега това не е правено с увеличение на капитала на българска компания.

„Основната причина е, че компанията има най-много клиенти и най-голям пазарен дял в тези две страни. Получаваме на ежедневна база запитвания от наши клиенти, които се  интересуват по какъв начин да инвестират в компанията и как да са част от нейното развитие. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Димитър Димитров, изпълнителен директор на компанията.

Емисионната цена на новите акции е 3 лв., минимумът за успех на увеличението е записването на 1 млн. нови акции, а максимумът - 3 млн. нови акции за общо 9 млн. лв.

Предстои да се обяви график за увеличението, включващ начало на подписката, начална и крайна дата за търговия с правата за участие в увеличението и други важни моменти. Традиционно компаниите избягват да правят увеличения в летните отпуски, затова компанията ще иска да изпревари този период и ще обяви увеличението възможно по скоро.

„Алтерко“ АД увеличи повече от два пъти консолидираната нетна печалба на годишна база до 1,464 млн. лв. за първото тримесечие на 2020 г.

Приходите от продажбите на смарт устройства на Алтерко нарастват повече от два пъти до 7,162 млн. лева през първите три месеца на годината.

Акциите на „Алтерко“ АД поскъпват с 61% за последните 12 месеца до 3,86 лв. за акция и 58 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,18 лв. на акция.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още