Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"КОРАДО-България" ще може да разпределя 6-месечен дивидент

Общото събрание на дружеството гласува днес дивидент от 0,26 лв. за акция за 2017 г.

"КОРАДО-България" ще може да разпределя 6-месечен дивидент

Снимка: Pixabay

Българският производител на радиатори "КОРАДО-България" ще може да разпределя 6-месечен дивидент. Това става възможно, след като на проведено днес годишно Общо събрание на акционерите бе гласувана съответната промяна в устава на дружеството. Тази опция стана възможна с последните промени в българското законодателство, съобщи компанията.

Одобрено е било също така разпределението на брутен дивидент в размер на 3, 424 млн. лева (72% oт пeчaлбaтa за 2017 година, която достигна 4,778 млн.лева) или 0,26 лева на акция, колкото беше и през 2016 година.

Ако се отчете увеличението на анционерния капитал през август 2017 г., това означава 50 на сто повече разпределени дивиденти между акционерите. Тогава те получиха за 2 притежавани акции още една допълнителна, в резултат на което общият брой на акциите на дружеството се увеличи от 8, 779 милиона на 13,168 милиона.

Акционерите, притежаващи акции към 6 юни 2018 г. (ex-dividend day), имат право на изплащане на дивиденти.

Още по темата

“КОРАДО-България” е една от 6-те компании, чиито акции се търгуват в Premium сегмента на Българската фондова борса (БФБ - София). За период от 3 години книжата на компанията поскъпнаха 4 пъти. Включване в основния борсов индекс SOFIX е в дневния ред на  дружеството за 2018-2019 година.

“Тази цел е напълно постижима и работим упорито за нейното реализиране”, коментира Войтех Чамек, главен изпълнителен директор на "КОРАДО Груп". Групата e пeтият нaй-гoлям пpoизвoдитeл нa стоманени панелни paдиaтopи в cвeтa и е мажоритарен собственик на българското предприятие, което показва стабилни финансови резултати през отчетните периоди.

През първото тримесечие на 2018 година компанията отбеляза нов рекорд в цялата история на дружеството с приходи от 10,589 млн. лева и печалба преди данъчно облагане от 1,638 млн. лева.

Общото събрание одобри също Годишния финансов доклад на УС и Одитирания финансов отчет за 2017 г., Доклада на Комитета на одиторите и на регистрирания одитор за проверка и заверка на годишния финансов резултат за 2017 г., Доклада за изпълнение на политиката за възнагражденията на членовете на НС и УС на "КОРАДО-България" за 2017 г., както и Отчета на Директора за връзки с инвеститорите за 2017 година.

Всички членове на Надзорния съвет и на Независимия одитен комитет бяха преизбрани.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX изпрати по-кратката борсова седмица с ръст от 0,55%