Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Монбат иска да строи завод за батерии във Враца

Ако местната община одобри инвестиционно намерение, ще се проучва възможността за финансиране чрез европейските фондове

Монбат иска да строи завод за батерии във Враца

Снимка: "Монбат" АД

"Монбат" АД проучва инвестиционните възможности за изграждане на завод за производство на биполярни батерии в град Враца, съобщават от дружеството. 

Монбат АД
Производителят на акумулатори е входирал в община Враца инвестиционно намерение, за да проучи заинтересоваността на общината от такъв проект в бъдеще.

"В случай че инвестиционното намерение бъде одобрено, "Монбат" ще проучи възможността за финансиране на инвестицията чрез европейски фондове", се посочва още в съобщението на компанията.

На 20 декември 2018 г. групата придоби пълни лицензионни права за биполярната технология за оловни батерии GreenSeal® на Advanced Battery Concepts. В начато на 2019 г. бяха заявени и намеренията на ръковoдството за нов 2.4GWh завод за производството на биполярни батерии, базиран на патентованата Green Seal® технология.

Технологията GreenSeal на Advanced Battery Concepts улеснява драстично производството на оловно-кисели батерии и подобрява значително представянето им благодарение на удължен жизнен цикъл, намалено тегло, редуцирано време за зареждане, подобрена надеждност и възможност за пълно рециклиране. Това подобрение се постига чрез патентован иновативен дизайн, който допринася за намаляване на оловното съдържание с близо 46%, както и по-ефективна работа на активните материали.

За последните дванадесет месеца акциите на "Монбат" АД поевтиняват с 27,5% до 7,250 лв. за брой. 

 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
5 от 5: SOFIX се понижи във всички сесии от седмицата