Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Печалбата на "Албена" скача с 64% към края на септември

Влияние върху резултата оказва продажбата на софийското дружество "Фохар" АД

Печалбата на "Албена" скача с 64% към края на септември

Снимка: Pixabay

Икономическата група на „Албена“ АД реализира консолидирана печалба в размер на 23,8 млн. лв. спрямо 14,6 млн. лв. година по-рано, което е повишение с 64% на годишна база, показва консолидираният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София.

Отчетена е печалба от освобождаване от дъщерно дружество в размер на 7,9 млн. лв., което се отрази на финансовия резултат още през първото тримесечие.

Става дума за продажбата на софийското "Фохар" АД, което е бивш завод между кварталите "Бояна" и "Драгалевци" в София.

Благодарение на печалбата от "Фохар" дружеството отчита за периода от януари до март консолидирана печалба в размер на 766 хил. лв. срещу консолидирана загуба за същия период на предходната година в размер на 7,3 млн. лв.

Още по темата

Ако тази сделка не съществуваше, групата щеше да отчете загуба от 7,1 млн. лв. към края на март.

Към края на деветмесечието „Албена“ АД увеличава с 11% приходите си от дейността на годишна база до 110,6 млн. лв. 

Себестойността на продажбите е в размер на 82,4 млн. лв., или с 11% повече спрямо година по-рано, а брутната консолидирана печалба към края на третото тримесечие на 2017 г. е в размер на 28,2 млн. лв.

Общите и административни разходи са в размер на 10,3 млн. лв. Финансовите приходи са 307 хил. лв., а финансовите разходи са в размер на 2,3 млн. лв.

Към 30 септември активите на групата възлизат на 633,5 млн. лв., в т.ч. стойността на нетекущите активи в размер на 592,4 млн. лв. и текущите активи в размер на 41,092 млн. лв.

Сумата на капитала и резервите към края на септември възлизат на 492,5 млн. лв., в това число неконтролиращо участие в размер на 7,6 млн. лв. Нетекущите пасиви са за 96,5 млн. лв., а текущите пасиви са в размер на 44,5 млн. лв.

Акциите на "Албена" поевтиняват с 0,65% от началото на годината, но поскъпват с 2% през последните 12 месеца при пазарна капитализация от 260,879 млн. лв. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
5 от 5: SOFIX се понижи във всички сесии от седмицата