IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбата на Фохар изкара Албена на печалба през първото тримесечие

Ако тази сделка не съществуваше, групата щеше да отчете загуба от 7,1 млн. лв.

17:45 | 30.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Приходите на Албена АД към края на март нарастват с 10% спрямо година по-рано до 4,4 млн. лв., показват данните от консолидирания отчет на дружеството през първото тримесечие на годината, разпространен чрез БФБ – София.

Себестойността на продажбите е в размер на 9,3 млн. лв. Дружеството отчита брутна консолидирана загуба през първите три месеца от годината в размер на 4,9 млн. лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Общите и административни разходи за периода са в размер на 1,8 млн. лв. Финансовите приходи за периода са 6 хил. лв., а финансовите разходи – 501 хил. лв. Отчетена е печалба от освобождаване на дъщерно дружество в размер на 7,9 млн. лв. Става дума за продажбата на софийското Фохар АД, което е бивш завод между кварталите Бояна и Драгалевци в София.

Благодарение на печалбата от Фохар дружеството отчита за периода от януари до март консолидирана печалба в размер на 766 хил. лв. срещу консолидирана загуба за същия период на предходната година в размер на 7,3 млн. лв.
Ако тази сделка не съществуваше, групата щеше да отчете загуба от 7,1 млн. лв.

Към 31 март активите на Албена възлизат на 616,6 млн. лв. Сумата на капитала и резервите е в размер на 461,9 млн. лв.

От началото на годината акциите на Албена АД поскъпват с 4,14%, а през последните 12 месеца ръстът е с 40,65% при пазарна капитализация от 273,459 млн. лв.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още