Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Продажбите на "Елхим - искра" се понижават с 13% към края на октомври

"Стара планина холд" обяви прогнозите за основните си дружества за ноември

Продажбите на "Елхим - искра" се понижават с 13% към края на октомври

Снимка: Pixabay

„Стара планина холд“ АД обяви текущите финансови резултати за октомври и прогноза за приходите от продажби през ноември на основните дружества от холдинга.

Продажбите на „Елхим - искра“ АД се понижават с 13% на годишна база през първите десет месеца от годината. Дружеството обяви приходи от продажби за месец октомври в размер на 2,6 млн. лв. и с натрупване от началото на годината в размер на 25,4 млн. лв.

Предприятието е на загуба за октомври в размер на 57 хил. лв. и загуба с натрупване от началото на годината в размер на 756 хил. лв.

Елхим-Искра АД
Прогнозите са приходите от продажби през ноември да са в размер на 2,9 млн. лв., а от началото на годината да достигнат 28,3 млн. лв.

„М+С Хидравлик“ АД обяви продажби за октомври в размер на 10,6 млн. лв. и с натрупване от началото на годината в размер на 84,3 млн. лв. Дружеството остава на брутна печалба за месеца от 2,9 млн. лв., а от началото на годината до края на десетия месец на 2020 г. тя достига малко над 13 млн. лв.

Прогнозата е приходите от продажби да са в размер на 10,3 млн. лв., като през 11-те месеца от 2020 г. да достигнат 94,5 млн. лв.

„Българска роза“ АД отчете продажби за миналия месец в размер на 332 хил. лв. и с натрупване от началото на годината в размер на 2,8 млн. лв. Според неокончателния финансов резултат през октомври печалбата на дружеството е в размер на 20 хил. лв. От януари до края на октомври дружеството остава на загуба в размер на 9 хил. лв.

Дружеството прогнозира продажбите през ноември да са в размер на 116 хил. лв., като от началото на годината очакват те да достигнат 2,9 млн. лв.

Миналата седмица холдингът обяви и резултати на „Хидравлични елементи и системи“ АД (ХЕС). Дружеството отчете по-слаби продажби през октомври, но по-висока печалба за десетте месеца на годината, което се дължи на държавните субсидии в помощ на компаниите по време на пандемията от COVID -19, както и на намаление на отчисленията за амортизации.

Печалбата на „Хидравлични елементи и системи“ се е повишила с 15,3% през първите десет месеца на година в сравнение със същия период на миналата година, показват неокончателните финансови данни, разпространени чрез БФБ – София.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Софарма Трейдинг“ освобождава Димитър Димитров като изпълнителен директор