Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Само 1 акционер на "Агро Финанс" е приел търговото предложение на мажоритаря

С прехвърлянето "Агрион Инвест" ще притежава общо 32 205 310 акции от капитала на „Агро Финанс“, или 99,955%

Само 1 акционер на "Агро Финанс" е приел търговото предложение на мажоритаря

Снимка: Pixabay

Само един миноритарен акционер на „Агро Финанс“ АДСИЦ е приел търговото предложение на мажоритарния акционер „Агрион Инвест“.

Това съобщават от „Агрион Инвест“ чрез Бюлетин Investor.

Така дружеството купува още 24 126 акции и вече ще притежава общо 32 205 310 акции от капитала на „Агро Финанс“, или 99,955%.

„Агрион Инвест“ посочва в съобщението, че има право в тримесечен срок от крайния срок на търговото предложение да изкупи акциите и на останалите акционери, като цената ще бъде допълнително определена.

Всеки акционер може и сам да изисква мажоритарят да изкупи акциите му.

„Агрион Инвест“ отправи търгово предложение към акционерите си през септември. Дружеството търсеше да закупи 38 524 акции.

Мажоритарният акционер планира да отпише дружеството от Българската фондова борса (БФБ), след като по-рано се отказа от лиценза си на дружество със специална инвестиционна цел.

Към края на октомври „Агро Финанс“ притежава малко над 138 хил. земеделски земи най-вече в Северна България. Инвестираните средства от дружеството са в размер на 43,860 млн. лева. Средната инвестиционна цена на портфейла, с включени разходи, е 317,77 лева на декар.

Към края на септември "Агро Финанс" отчита ръст на приходите и печалбата в сравнение с предходната година заради увеличените продажби на инвестиционни имоти. Приходите от продажбата на инвестиционни имоти за периода възлизат на 820 хил. лева при 112 хил. лева година по-рано. Приходите от аренда и наеми възлизат на 5,184 млн. лева към края на септември 2021 г. спрямо 5,25 млн. лева към края на септември 2020 г. Понижението е от 1,25%. 

Разходите на компанията за дейността възлизат на 445 хил. лева към края на септември и се увеличават от 387 хил. лева година по-рано, т.е. с почти 15%. Така дружеството реализира печалба в размер на 5,596 млн. лева за деветмесечието при 5,024 млн. лева за деветмесечието на 2020 г., което е с 11,4% повече на годишна база.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Аукционът за непродадените права на „СЛС Имоти“ ще се състои на 20 януари