IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма имоти ще раздаде с 5% по-нисък дивидент от миналата година

От началото на годината акциите на дружеството запазват цената си без промяна

16:28 | 10.05.18 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Софарма имоти“ АДСИЦ ще раздаде брутен дивидент на една акция в размер на 0,2722 лв., което е с 5% по-малко спрямо предходната година. Това става ясно от покана за свикване на общото събрание на акционерите, което е насрочено за 21 юни. За сравнение - преди година притежателите на акции на дружеството със специална инвестиционна цел получиха по 0,2863 лв. за ценна книга.

Реализираната печалба от „Софарма имоти“ АДСИЦ през 2017 г. е в размер на малко над 6 млн. лв. Както е според Закона за дружествата със специална инвестиционна цел 90% от финансовия резултат се разпределя като дивидент. Това са 5,47 млн. лв. На гласуване ще бъде подложено предложението остатъкът от 552,46 хил. лв. да остане като неразпределена печалба.

Акционерите физически лица ще трябва да платят 5% данък върху получения дивидент.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
По време на общото събрание акционерите ще гласуват още приемане на годишния финансов отчет на дружеството за 2017 г., изборът на регистриран одитор за 2018 г. и други стандартни точки в дневния ред.

Право на глас в общото събрание имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери към 7 юни 2018 г. 

От началото на годината акциите на „Софрама имоти“ АДСИЦ остават без промяна в цената си на средно ниво от 6,55 лв. за брой.
 

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
JaG
преди 5 години
5% увеличение на капитала, 5% намаляне надивидента, нормално причинно-следствена връзка при почти константни приходи/печалба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
penman
преди 5 години
А с колко ще увеличат капитала, за да намерят парите за дивидента? Това е най-големия шит от АДСИЦ-овете, но Чичо здраво крепи цената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още