Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Табекс с крачка напред към регистрация в САЩ

Вливането на компанията купувач на дяловете на Софарма Achieve Life Sciences в OncoGenex Pharmaceuticals приключи

Табекс с крачка напред към регистрация в САЩ

Снимка: Pixabay

Софарма оповести поредна крачка към регистрацията и последващото развитие на продукта й за отказване от тютюнопушенето Табекс. Вливането на компанията купувач на дяловете на Софарма Achieve Life Sciences в OncoGenex Pharmaceuticals приключи с одобрението на преобразуването от Американската комисия по ценните книжа и борсите, съобщи фармацевтичната компания чрез БФБ – София.

Акционерите на OncoGenex ще гласуват преобразуването на 1 август 2017 г., а вследствие на това новообразуваната компания ще започне да се търгува на NASDAQ с тикер ACHV. 

Още по темата

Софарма ще притежава около 3,5% в новообразуваната компания, която ще се стреми да стартира стъпките за регистрация на продукта Табекс в Американската агенция за храните и лекарствата още през 2017 г. Медикаментът е с растителен произход.

Софарма АД
Освен работата по Табекс, компанията работи и по регистрацията на други лекарства, включително и такива, подобряващи шансовете за лечение на определени видове рак.

През май 2015 г. Софарма продаде 75% от дяловете си в Extab Corporation. Компанията притежава лиценз за продажба на оригиналното българско лекарство за отказване от тютюнопушене Табекс в САЩ, Мексико, Великобритания, Китай, Австралия и др.

Софарма продължава да държи правата за продажба на традиционните си пазари в България и още 15 европейски страни.

От началото на годината акциите на Софарма поскъпват с 49,33%, а през последната една година ръстът в цената е с 69,20% при пазарна капитализация от 599,851 млн. лв. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Монбат издаде конвертируеми облигации за 28 млн. евро