IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загубата на "Българска роза" набъбва, а продажбите на "Елхим-Искра" се свиват

"Елхим-Искра" очаква приходите да се понижат с 10% през 2020 г.

16:38 | 18.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Производителят на козметика „Българска роза“ изпрати труден ноември, през който загубата на компанията нарасна няколко пъти.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Дружеството приключи миналия месец на загуба в размер на 73 хил. лв., след като през октомври отчете печалба от 20 хил. лв. Първите десет месеца от годината дружеството приключи на загуба в размер на 9 хил. лв. След лошите данни за ноември отрицателният финансов резултат набъбна до загуба в размер на 82 хил. лв. към края на ноември, показват неокончателните данни на предприятието, публикувани чрез БФБ – София.

Продажбите през миналия месец се понижават с 59% на месечна база до 131 хил. лв. в сравнение с 322 хил. лв., отчетени през октомври. Въпреки това те надминаха прогнозите на предприятието, което очакваше продажби за 116 хил. лв. в предпоследния месец от годината.

Като цяло от началото на годината дружеството в продало стока за 2,9 млн. лв.

„Българска роза“ прогнозира продажбите през последния месец от годината да са в размер на 164 хил. лв., като от януари до 31 декември дружеството очаква те да достигнат общо 3,047 млн. лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
От началото на годината акциите на дружеството поевтиняват с 46% при пазарна капитализация от 5,458 млн. лв.

Междувременно друго предприятие от портфейла на "Стара планина холд" АД - "Елхим - Искра", обяви приходи от продажби за ноември 2020 година в размер на 3,5 млн. лв. и с натрупване от началото на годината в размер на 28,8 млн. лв., което е спад от 8,56% спрямо приходите към ноември 2019 г.

Печалбата на дружеството през ноември е в размер на 68 хил. лв., а от началото на година финансовият резултат е загуба в размер на 688 хил. лв.

Предприятието очаква приходите за годината да се свият с 10% през 2020 г., като към края на декември достигнат 30,1 млн. лв.

От началото на годината акциите на дружеството поевтиняват с малко над 10% при пазарна капитализация от 19,836 млн. лв.

Свързани компании:

Българска роза АД гр. Карлово(ROZA)

Елхим-Искра АД(ELHM)

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още