Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Загубата на "Българска роза" набъбва, а продажбите на "Елхим-Искра" се свиват

"Елхим-Искра" очаква приходите да се понижат с 10% през 2020 г.

Загубата на "Българска роза" набъбва, а продажбите на "Елхим-Искра" се свиват

Снимка: Pixabay

Производителят на козметика „Българска роза“ изпрати труден ноември, през който загубата на компанията нарасна няколко пъти.

Българска роза АД гр. Карлово
Дружеството приключи миналия месец на загуба в размер на 73 хил. лв., след като през октомври отчете печалба от 20 хил. лв. Първите десет месеца от годината дружеството приключи на загуба в размер на 9 хил. лв. След лошите данни за ноември отрицателният финансов резултат набъбна до загуба в размер на 82 хил. лв. към края на ноември, показват неокончателните данни на предприятието, публикувани чрез БФБ – София.

Продажбите през миналия месец се понижават с 59% на месечна база до 131 хил. лв. в сравнение с 322 хил. лв., отчетени през октомври. Въпреки това те надминаха прогнозите на предприятието, което очакваше продажби за 116 хил. лв. в предпоследния месец от годината.

Като цяло от началото на годината дружеството в продало стока за 2,9 млн. лв.

„Българска роза“ прогнозира продажбите през последния месец от годината да са в размер на 164 хил. лв., като от януари до 31 декември дружеството очаква те да достигнат общо 3,047 млн. лв.

Елхим-Искра АД
От началото на годината акциите на дружеството поевтиняват с 46% при пазарна капитализация от 5,458 млн. лв.

Междувременно друго предприятие от портфейла на "Стара планина холд" АД - "Елхим - Искра", обяви приходи от продажби за ноември 2020 година в размер на 3,5 млн. лв. и с натрупване от началото на годината в размер на 28,8 млн. лв., което е спад от 8,56% спрямо приходите към ноември 2019 г.

Печалбата на дружеството през ноември е в размер на 68 хил. лв., а от началото на година финансовият резултат е загуба в размер на 688 хил. лв.

Предприятието очаква приходите за годината да се свият с 10% през 2020 г., като към края на декември достигнат 30,1 млн. лв.

От началото на годината акциите на дружеството поевтиняват с малко над 10% при пазарна капитализация от 19,836 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Директор в „Телелинк БСГ“ е продал акции от компанията за 974 334 лв.