Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Ангелкова не открива проблеми с плажните заведения в „Слънчев бряг”

Всички обекти на „Слънчев бряг”- юг попадат в одобрената от Министерството на туризма схема, каза министърът

Ангелкова не открива проблеми с плажните заведения в „Слънчев бряг”

Снимка: Pixabay

Абсолютно всички обекти на „Слънчев бряг”- юг, включително и петте заведения на Южния плаж на „Слънчев бряг”, изцяло попадат в одобрената от Министерството на туризма схема.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия по повод изказването на вицепремиера Валери Симеонов, че в курортния комплекс "Слънчев бряг" има заведения, които са незаконни и трябва да бъдат съборени, тъй като обектите не покриват елементарните изисквания на Закона за устройство на територията. Според Симеонов тези заведения на Южния плаж в "Слънчев бряг" са изградени без разрешителни и строителни проекти. Става дума за някои от най-известните заведения в курорта - "Бедрум", "Дъ уан", "Кубанита" и "Какао бийч".

Ангелкова посочи, че тези заведения са там повече от 10 години и не са променяли своите параметри. Тя каза, че е направила проверка на всички плажове на курортния комплекс „Слънчев бряг”за спазване на изискванията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие. По думите на министъра на туризма няма проблеми при плажните заведения, посочени от вицепремиера Симеонов. 

Още по темата

Собствениците на заведенията на плажа заявиха твърдата си позиция, че имат всички необходими разрешителни. И отправиха покана към представителите на държавните институции, които искат да ги инспектират, да отидат при тях преди началото на сезона, а не по време на сезона, когато заведенията им са пълни с хора.

Ангелкова подчерта, че проверките по задевенията за силата на шума трябва да се извършва така, че да не пречи на почивката на туристите. И добави, че контролът по отношение на преместваемите обекти е в ръцете на общинската администрация.

Редно е да се обособят специални зони в курортите ни, едни от които да са зони за семеен туризъм, а други – парти зони”, добави Ангелкова. По думите и проверки трябва да има, но е важен начинът, по който ще се изпълняват тези проверки – без да се пречи на плажуващите, на туристите.

Николина Ангелкова каза още, че това лято се очакват повече руски туристи по българското Черноморие, което се дължи на "добрите отношения с Русия".

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Барът до дюните в Шкорпиловци отговаря на изискванията