IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суперлуксозните жилища в Лондон ще достигнат нови рекорди на цените

Строителните предприемачи имат реален шанс да превземат луксозния сегмент в Лондон, тъй като предлагането е ограничено, смятат от Knight Frank

08:19 | 22.11.11 г.
Суперлуксозните жилища в Лондон ще достигнат нови рекорди на цените

107 хиляди паунда за квадратен метър - това е ценовата граница, която луксозните жилищни проекти в Лондон се очаква да достигнат до 2016 г., според доклад на Knight Frank.

Изследването, което обобщава развитието на сектора през последните десет години и поглежда към близкото му бъдеще, хвърля нова светлина върху посоката, по която се очаква да поеме глобалният пазар на суперлуксозни имоти.

За първи път се публикуват реалните резултати за цените на One Hyde Park, най-скъпият жилищен проект в света. Те показват как стойностите на жилищата там нарастват в процеса на строеж от 49 000 паунда/кв. м през 2006 г. до 80 000 паунда/кв. м в края на 2011 г., като до момента са реализирани продажби за над 1,4 млрд. паунда.

Документът също разглежда елементите с "добавена стойност" на проекта, които го правят толкова привлекателен за купувачите - връзката с марката Mandarin Oriental и нивото на услугите, свързани с нея, архитектурата от световноизвестната компания Rogers Stirk Harbour + Partners и печелилия награди вътрешен дизайн от Candy & Candy.

Според анализатори едва ли ще има друг строителен проект като One Hyde Park в близко бъдеще. Това се дължи отчасти на липсата на финансиране за спекулативни жилищни схеми, както и на факта, че супер топ локации като тази на Hyde Park се появяват рядко.

Последна актуализация: 11:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още