Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Д. Костова: Българският форекс пазар се развива най-бавно в региона

За клиентите е важно да получават надеждни и качествени услуги, заяви мениджърът обучение и развитие в TeleTrade

Д. Костова: Българският форекс пазар се развива най-бавно в региона

Десислава Костова. Снимка: Личен архив

Десислава Костова е експерт с повече от 3-годишен опит на валутните пазари. Веднага след като завършва висшето си образование, започва да търси възможност за реализация на знанията си.

С компания TeleTrade се среща през 2011 г., когато започва да гради своята кариера. На базата на постигнатите резултати след шест месеца е повишена на длъжността „Мениджър обучение и развитие“. Знанията и уменията ѝ ѝ позволяват да предоставя консултантски услуги на клиенти и трeйдъри. В момента оглавява търговското представителство на TeleTrade в България.

– Г-це Костова, наскоро TeleTrade празнува своя 19-ти рожден ден. Как компанията успя да задължи толкова време позициите си на пазара?

Лидерските позиции на компания TeleTrade се градят още от 1994 г., защото бе избрана правилна стратегия за развитие. Тя се основаваше на факта, че в постсъветското пространство, и по-конкретно в Източна Европа, този бизнес не беше развит и именно тук съществуваше голяма пазарна ниша и поле за работа. Това е и причината TeleTrade да започне да се развива в този район, когато никой друг дори не помисляше за това.

Знаете, че успяват три категории xoра – най-умните, тези, които лъжат и най-първите. Ние бяхме най-първите и това беше основното ни предимство, но то нямаше да бъде достатъчно, ако ги нямаше хората, които градят тази компания. Това са обикновени хора като ние с Вас, много амбицирани и виждащи перспектива в този бизнес.

Изводът е, че лидерските ни позиции се дължат най-вече на кадровия персонал. С течение на времето, разбира се, всеки бизнес се усъвършенства, хората също, и към днешна дата, благодарение на голямата ни филиална мрежа и бонусни схеми, разполагаме с 200 офиса в 30 държави.

– Как се развива форекс пазарът у нас спрямо страните от нашия калибър в региона?

За голямо мое съжаление, форекс пазара в България може би се развива най-бавно и е с най-малък потенциал спрямо другите държави от подобен ранг – Гърция, Сърбия, Румъния. Нека вземем например динамиката на развитие на пазара в Румъния – той е по-бърз отколкото при нас, там хората са по-склонни да инвестират и да печелят отколкото тук.

За жалост, у нас хората нямат достатъчно добра инвестиционна култура, нямат познания в инвестирането на финансови пазари и го смятат за нещо много странно и рисково, което обаче не е така. Може би това се дължи на постсъветското население и на факта, че много хора бяха излъгани от финансови институции и схеми в България в частност през последните години, като това се пази в паметта на хората и съответно ги отблъсква от този вид бизнес.

Ако говорим обаче за населението от 25 до 40 години, то е с голям потенциал и отворени към нови неща. Всъщност този бизнес проби на по-високо ниво и в България поне за последните 5 години, в който TeleTrade работи тук. Може би това се дължи на факта, че ние така успешно се развиваме в България и вече имаме два офиса в София, като в най-скоро време ще достигнем и Пловдив и Варна. За това перспективите са добри.

– Какво е необходимо, за да може една компания да навлезе в даден пазар?

В България навлизането на този пазар е много сложно. На такава малка територия, където живеят 7 млн. души, има голямо съсредоточаване на много брокери, т.е. конкуренцията е на много високо ниво в сравнение с другите държави.

Истината е, че клиентът избира компанията по три критерия – години опит на пазара, динамика на развитие и постигнати резултати. В тази връзка ТeleТrade работи вече 19 години, което е наше голямо предимство. През това време ТeleТrade получи много награди, отличия и дипломи, които доказват качеството на услугите и съответно нивото на компанията.

Нашата дългогодишна история ни гарантира повече опит, повече пари и съответно по-големи бонусни системи или различни гъвкави бонуси предложения, които биха изместили всякакви други предложения, които ще предложи нова компания която едвам навлиза, това трябва също да се разбира.


Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (5)

4
 
22
 
5
преди 7 години
Госпоица Костова мога да я взема да да ми напрай една тръба и да не се занимава повече с forexi а с нещо което го може :))
2
 
4
 
4
stoiloff до: citizen_bg
преди 7 години
Няма профилна снимка
Брато насекъде е така! МАни, Мани! Чак ме фаща срам вече..
3
 
5
 
3
avramcho до: lordrad
преди 7 години
Прав си и не си прав..........Прав си , че човек на заплата Знае , но Не Може.....Не си Прав , защото това е "друг" занаят , за който няма един ред Обективна информация - Пазарът има нужда от ликвидност а не от Печеливши!Печелившите Сами трябва да открият "къде е заровено кучето" ...а това отнема ПетилеткИ --------Всеки влиза доброволно на Пазара и носи Минусите , както и прибира печалбите...според качествата които носи "под шапката си"а дамата трябва да говори , за това й плащат !
1
 
13
 
2
преди 7 години
Няма профилна снимка
Не може търговец да не си хвали стоката, иначе ще умре гладен. :))"Светът не стоЙ на едно място." - Много станаха неграмотните бре! Айде у форумите го преживявам, ама като почнат и писателите на по-високо ниво - Идва ми в повече!
1
 
22
 
1
преди 7 години
Няма профилна снимка
Измами от културно масов тип. Хаха ако се печелеше толкова г-ца Костова нямаше да работи на заплата примерно 5000лв. цял месец а с 10000 долара капитал умножен по 100 щеше да си прави 1000 долара минимум на ден стоейки в кафенето на Японския.Но шарани трябва да се ловят спор няма.

Още от Новини
САЩ отчитат неочакван ръст при продажбите на дребно