Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Японският износ се свива с почти 15%, вносът - с над 20%

Външната търговия на островната държава продължава да страда от пандемията, отчитайки шести пореден месец на двуцифрен спад

Японският износ се свива с почти 15%, вносът - с над 20%

Снимка: Bloomberg LP

Японският износ отново претърпя двуцифрен спад през август в резултат на пандемията на коронавируса. Официалните данни на Министерството на финансите показаха спад от 14,8% на годишна база в сряда. Икономистите, анкетирани от агенция Ройтерс, очакваха спад от 16,1 процента. Това е шестият пореден месец на двуцифрен спад.

Вносът също е намалял на годишна база през август с 20,8%, в сравнение със средната оценка на икономистите от 18,0%. Търговският баланс беше в излишък от 248,3 милиарда йени (2,36 милиарда долара) срещу средната оценка на дефицит от 37,5 милиарда йени.

Вносът също намалява на годишна база през август с 20,8% в сравнение със средната оценка на икономистите от 18,0%. Търговският баланс излиза на излишък от 248,3 милиарда йени (2,36 милиарда долара) на фона на средната оценка за дефицит от 37,5 милиарда йени.

Пандемията на коронавируса оказа тежко влияние върху глобалното търсене, оставяйки Япония да се справи с най-лошата рецесия от следвоенния период. Очаква се икономическото възстановяване да протече бавно, тъй като компаниите са изправени пред сложни глобални условия, а случаите на коронавирус все още се увеличават по целия свят. Потребителите, от своя страна, също остават загрижени за перспективите.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

1
 
3
 
3
фиг.1 до: nikolait
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Традициите не попречиха на японците да възприемат западния бизнес модел и да станат една от най-успешните икономики в света. Вярвам, че ще се справят и сега.
0
 
5
 
2
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Повишаване на вътрешното търсене в едно не само консервативно, но и изключително презадоволено общество е същото като да продаваш пясък на арабите или хладилници на ескимосите! Все пак и японцит имат само по едно гърло и един г*з ....
0
 
3
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Японците са силни в традициите и не могат да се настроят към новите реалности, свързани с подкрепа на вътрешното търсене и по-скъпа валута.

Още от Новини
Излишните парични резерви в еврозоната надхвърлиха рекордните 3 трлн. евро