IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският червен кръст ще оценява щетите от урагана Харви с дрон

Целта е да се тества новата технология, която да бъде от полза след природни бедствия

21:04 | 08.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският червен кръст за първи път ще използва дрон, за да оцени щетите и да разпределяне на помощи в районите на Хюстън, наводнени от урагана "Харви" през последните две седмици, обявиха от агенцията и спонсори, цитирани от Ройтерс.

Очаква се Червеният кръст да бъде най-голямата неправителствена организация в САЩ, която ще използва тази технология, когато през следващата седмица стартира тестова програма. Идеята е тя да може да се ползва след бедствия и в други части на САЩ.

Агенцията ще използва един дрон и ще проведе едноседмичен тест в частите на Хюстън, които са най-засегнати от наводненията, причинени от урагана "Харви", който достигна сушата на 25 август. Това е най-мощният ураган, застигал Тексас от повече от 50 години. Природното бедствие стана причина за смъртта на 50 души и нанесе щети за 180 млрд. долара.

"Харви" е вторият голям ураган, откакто Федералната авиационна администрация разхлаби рестрикциите за дронове миналия юни, като позволи по-широкото им използване в киното, за инспекция на съоръжения и за други търговски дейности.

Използването на търговски дроновете за проверка на разрушенията от Харви ще бъде безпрецедентен тест за способностите на безпилотните апарати и да оценяват щетите за милиарди долари за застрахователните агенции, както и да спомогнат за ускоряване на изплащането на обезщетения на застрахованите лица.

Програмата на Червения кръст включва дрон, създаден от базирания в Денвър, Масачузетс, производител на дронове CyPhy Works. "Той е финансиран от благотворителната фондация United Parcel Service, която притежава дял в CyPhy Works и използва дронове на фирмата, за да тества доставки на пакети", заяви говорителят на UPS Глен Закара.

"Снимките, заснети от Червения кръст, ще помогнат за извършване на оценка на щетите и разпределяне на помощите. Изображенията могат да бъдат споделяни и с други организации", твърди Закара.

В зависимост от резултатите от тестовете в Хюстън дронът може да бъде използван за оценка на щетите от урагана "Ирма". Бурята е на път да удари Флорида този уикенд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още