IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel купува звеното на Infineon за безжични технологии за 1,4 млрд. долара

Инвестицията е част от програмата за прекъсване на зависимостта на Intel от пазара на персонални компютри

09:11 | 30.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Intel купува звеното на Infineon за безжични технологии за 1,4 млрд. долара

Най-големият производител на микропроцесори в света – американската компания Intel, ще придобие звеното на Infineon Technologies за безжични технологии. Очаква се сделката да бъде приключена през първото тримесечие на 2011 година, а нейната стойност е 1,4 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

Предварителните очаквания бяха сделката да бъде сключена на по-висока цена, като според запознати с преговорите тя е трябвало да бъде около 1,5 млрд. долара.

Придобиването на звеното на Infineon е втората значителна инвестиция за Intel през последния месец. Предишната сделка бе за производителя на софтуер за компютърна сигурност McAfee, като стойността й е 7,68 млрд. долара.

Двете сделки са част от програмата на Intel за ограничаване на зависимостта на компанията от пазара на персонални компютри. Те станаха възможни след натрупването на значителни парични средства през второто тримесечие, в края на което компанията разполагаше с близо 18 млрд. долара в кеш и парични еквиваленти.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още