IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel близо до сделка за звеното за процесори за телефони на Infineon

Обявяването на сделката може да стане още тази седмица, са заявили пожелали анонимност източници

20:25 | 26.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Intel близо до сделка за звеното за процесори за телефони на Infineon

Най-големият световен производител на чипове – Intel, в близо до споразумение за придобиването на производството на процесори за безжични устройства на Infineon Technologies, съобщи Bloomnberg, позовавайки се на трима души, запознати с преговорите.

Обявяването на сделката може да стане още тази седмица, са заявили пожелалите анонимност източници. Според двама от тях Infineon иска около 1,5 млрд. евро за звеното си, което прави процесори, използвани от Apple за iPhone, както и за Galaxy S phone на Samsung Electronics.

По-рано този месец Intel обяви закупуването за 7,68 млрд. долара на компанията за производство на системи за компютърна сигурност и антивирусна защита McAfee.

Въпреки че полупроводниците на Intel се използват от над 80 на сто от персоналните компютри в света, продуктите на компанията не се използват в телефоните, които в момента са на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още