IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Salesforce зарадва инвеститорите с добър отчет и прогноза

Компанията е привлякла повече потребители на услугата Sales Cloud

09:49 | 05.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Salesforce.com успя да надмине прогнозите на анализаторите за тримесечните си приходи и печалба и прогнозира годишни резултати отново над очакванията, след като клиентите, искащи да овладеят разходите си, засилиха търсенето на продукта ѝ Sales Cloud, предава Ройтерс.

Цената на акциите на базираната в Сан Франциско компания се повиши с близо 3 на сто по време на следборсовата търговия.

Приходите от основния продукт Sales Cloud са скочили с 11% до 1,1 млрд. долара през първото тримесечие.

Компанията повиши прогнозата си за годишната коригирана печалба за 2020 г. и очаква тя да е в диапазона 2,88-2,90 долара на акция, а приходите да достигнат между 16,10 и 16,25 млрд. долара. Средната прогноза на анализаторите е за 2,66 долара на акция печалба при 16,12 млрд. долара приходи.

Salesforce е в ранен етап от международната си експанзия, която предполага потенциал за растеж, коментира анализаторът от New England Investment & Retirement Group Браян Пири.

Salesforce е сред доставчиците на базирани в облака услуги и печели от нарастващата тенденция компаниите да пренасочват своите операции в по-евтини, облачно базирани услуги.

Миналата седмица по-малкият конкурент Workday отчете по-високи печалба и приходи от очакваното, след като успя да подпише повече договори с компании за ползването на нейния облачен финансов софтуер и такъв за управление на човешките ресурси.

Нетната печалба на Salesforce е нараснала до 392 млн. долара, или 49 цента на акция, през тримесечието, което завърши на 30 април, от 344 млн. долара, или 46 цента на акция, година по-рано.

Общите приходи на компанията са се увеличили с 24% до 3,74 млрд. долара.

Като се изключат някои еднократни елементи, Salesforce е спечелила по 93 цента на акция, докато средното прогноза на анализаторите беше за 61 цента на акция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още