IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeTransfer - новият конкурент на Spotify и Apple Music

Компанията за споделяне на файлове има нови интересни планове, свързани с музикалния бизнес

17:25 | 19.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Apple, Spotify и Tidal имат нов конкурент в надпреварата за предоставяне на ексклузивни песни и музикални видеа - холандската услуга за споделяне на файлове WeTransfer, пише Bloomberg.

Компанията, която има 85 млн. потребители месечно, ще обяви плановете за новия си музикален плейър по време на събитие в Лос Анджелис в сряда, твърди Маартен Кадикс, маркетинг директор на компанията. Принс, Big Grams и Disclosure вече пуснаха свои песни и видеа в WeTransfer и фирмата се надява да започне да предоставя повече ексклузивно съдържание посредством новата си функция.

Въпреки че WeTransfer не планира да печели от музика, компанията има за цел да се конкурира с основните стрийминг услуги, социални мрежи и видео сайтове като Vevo за потенциални хитове.

Освен това ще използва музиката, за да се разграничи от по-големите конкуренти като Dropbox, тъй като започва да разширява бизнеса си в САЩ.

Нейната платена услуга е най-популярна сред хора, които работят с видео и се нуждаят от прехвърлянето на големи файлове. WeTransfer позволява свободното трансфериране на файлове до 2 гигабайта.

"Използваме музиката, за да ни постави на масата”, твърди Кадикс. “Преди шест години стартирахме в Европа и там е по-голямата част от нашите потребители”. Сега компанията насочва усилията си към американския пазар.

WeTransfer набра 25 млн. долара капитал през февруари от Highland Capital Partners Europe. Този кръг оцени компанията на повече от 100 млн. долара, коментира мениджърът.

Фирмата генерира половината от продажбите си от реклама, а останалата - от своята абонаментна услуга. Компанията вече се е свързала с представители на Джъстин Бийбър, Pharrell и Мадона за използването на нейната услуга за представянето на новите им проекти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още