IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deezer се цели към IPO в размер на 300 млн. евро

Компанията се изправя директно срещу Spotify и новата музикална услуга на Apple

17:38 | 15.10.15 г.
<p>
	Ханс-Холгер Албехт. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Ханс-Холгер Албехт. Снимка: архив Ройтерс

Deezer се опитва да събере поне 300 млн. евро в рамките на първичното си публично предлагане (IPO) в Париж, което ще оцени сайта за музикален стрийминг на до около 1,1 млрд. евро. Така той се изправя срещу по-големия и по-известен конкурент Spotify, както и срещу последните продукти на Apple, пише Bloomberg.

Първичното публично предлагане се очаква да оцени френската компания на от 900 млн. евро до 1,1 млрд. евро, след като тя продаде 8,2 млн. нови акции на цена от 35,40 до 49,24 евро всяка.

„Музикалният пазар се възстановява след няколко тежки години, а стрийминг сегментът ще се разраства още по-бързо“, твърди главният изпълнителен директор Ханс-Холгер Албехт. „Ние сме едва в началото“, допълва той.

Основаната през 2007 г. Deezer има 6,3 млн. абонати към края на юни тази година, сочат документите, подадени за IPO-то. Компанията е по-малка от шведския ѝ конкурент Spotify, който има повече от 20 млн. абонати, плащащи за услугите ѝ, а при последния кръг на финансиране беше оценен на 8,5 млрд. долара.

Deezer сега е изправена пред още по-голяма конкуренция, след като Apple представи своя стрийминг услуга през юни. Албрехт твърди, че до момента тя не е повлияла негативно на Deezer. Като цяло Apple ще има позитивен ефект върху развитието на пазара на стрийминг, твърди той.

"От пускането на услугата на Apple не сме видели някакви последици върху нашия бизнес“, коментира Албрехт. „Apple не промени фундаментално нещата. Свикнали сме със силна конкуренция“, заключи той.

Докато конкуренцията в музикалния стрийминг се увеличава, компаниите се насочват към повече събития и мърчъндайзинг, за да направят услугите си по-привлекателни за потребителите и музикалните изпълнители.

Миналата седмица Pandora Media, водещо в света онлайн радио, плати 450 млн. долара за Ticketfly – услуга за продажба на билети. В четвъртък Deezer съобщи, че ще си партнира с BandPage за включването на списъци с концерти и профили на изпълнители в платформата, както и за създаването на функция за известяване на феновете за предстоящи предложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още