IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hugo Boss се готви за по-ниска печалба тази година заради коронавируса

Компанията назначи Хайко Шефер за главен оперативен директор, който ще отговаря за снабдяването и производството

11:16 | 05.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Bloomberg/Taylor Weidman</em></p>

Източник: Bloomberg/Taylor Weidman

Германската марка за дрехи Hugo Boss предупреди, че коронавирусът ще има значително влияние върху приходите от продажби в Азия през тази година, което може да доведе до по-ниска печалба, отколкото прогнозираха анализаторите, съобщава Bloomberg.

Печалбата може да намалее тази година в сравнение с 333 млн. евро, спечелени през 2019 г.

От модния бранд очакват обща оперативна печалба в диапазона между 320 млн. евро (356 млн. долара) и 350 млн. евро. Анализаторите предвиждат печалба от 348 млн. евро.

Това е удар за Hugo Boss, тъй като планът за връщане на компанията към растеж целеше годишен ръст на приходите от продажбите в Азия от поне 10% до 2022 година. Общият ръст на приходите беше слаб още през миналата година - 2%, което е далеч по-малко от дългосрочната цел на компанията. От марката прогнозират спад на приходите с едноцифрен процент.

Hugo Boss също така назначи Хайко Шефер, който беше главен изпълнителен директор на Tom Tailor, за главен оперативен директор, който ще отговаря за снабдяването и производството.

Компанията предупреди, че е изправена пред значително въздействие от коронавируса, особено през първото тримесечие. От края на януари много от магазините на компанията в континентален Китай, Хонконг и Макао са затворени или работят с ограничено работно време. Това поставя под въпрос плана за връщането на Hugo Boss към растеж, а свиващият се оперативен марж може да означава, че целта той да достигне 15% до 2022 г. ще бъде по-трудно постижима.

Акциите на компенията поскъпват с 1,1% минути след 11 ч. в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още