IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият шеф на Hugo Boss иска да удвои приходите до 4 млрд. евро до 2025 г.

Даниел Гридер възнамерява да разшири онлайн бизнеса през следващите години и даде интересно обещание на акционерите

17:02 | 04.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Hugo Boss AG</em></p>

Снимка: Hugo Boss AG

Новият изпълнителен директор на Hugo Boss възнамерява да насочи много бързо модната компания по пътя към растежа. „Нашата цел е да удвоим продажбите си до 4 млрд. евро до 2025 г. и да се превърнем в една от 100-те водещи марки в световен мащаб“, заяви в сряда Даниел Гридер, който преди това управляваше Tommy Hilfiger.

В същото време оперативната възвръщаемост от продажбите (EBIT марж) трябва да достигне 12 процента. Мениджърът, който е на поста от едва 60 дни, обеща на акционерите коефициент на изплащане (под формата на дивидент или обратно изкупуване на акции) в диапазона между 30 и 50 процента до 2025 г., предава Ройтерс.

За да постигне целите, Гридер възнамерява да инвестира в обновяването на стационарната търговия на дребно в допълнение към нов облик на марките Boss и Hugo и разширяване на онлайн бизнеса. За целта той възнамерява да вложи 500 млн. евро през следващите години. Подразделението в крайна сметка трябва да генерира половината от целевите продажби – 2 млрд. евро. Очаква се стационарната търговия на едро да допринесе с 1 млрд. евро. 

За 2021 г. мениджърът се стреми към увеличение на консолидираните продажби от 30 до 35 процента след генерираните 1,946 милиарда евро през предходната година. Оперативният резултат (EBIT) трябва да достигне 125 млн. до 175 млн. евро. През 2020 г. имаше загуба от 236 млн. евро поради затварянето на клоновете заради мерките за ограничаване на пандемията от коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още