IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платформа за дизайнерски дрехи под наем – кандидат във "Вдъхновяващите 5"

DressRent предлага решение на проблема, за да бъдат дамите различни всеки ден

18:51 | 25.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Платформа за отдаване под наем на дизайнерски дамски дрехи е един от кандидатите, който се бори за място във вдъхновяващата стартъп петица на България. За да бъдат дамите различни всеки път, платформата предлага решение на проблема. Когато им предстои специален ден, компанията DressRent създава една по-различна услуга – наемане на дизайнерска рокля за определен период от време срещу цена, по-ниска от пазарната.

Какво споделиха от компанията за екипа на „Вдъхновяващите 5“ и Bloomberg TV Bulgaria, вижте в интервюто:

- Каква е мисията Ви?

- Бизнес моделът DressRent е основан на моделa на споделянето. Той се свързва с устойчивост, спестяване на разходи и намаляване вредното влияние върху околната среда.

Ние се стремим да доставяме на нашите клиенти услуга, която ще им помогне да се чувстват красиви и желани. Да направим преживяването от носене на дизайнерски дрехи и аксесоари достъпно за повече дами. Освен уникалното преживяване, което дизайнерската мода предоставя на клиентите, от особено значение за нас е и влиянието на модната индустрия върху околната среда. Добрата новина е, че все повече хора се чувстват отговорни за поведението си по отношение съхраняването на природните ресурси.

Икономиката на споделянето бележи ръст през последните години, като отразява нарастващото екологично съзнание на потребителите и тяхната ангажираност към устойчиви модели на поведение.

- Колко е голям екипът Ви?

- Екипът ни се състои от двама души – един, който отговоря за връзки с доставчици, закупуване, логистика, снабдяване и обслужване на клиентите и друг, който се грижи за административните и финансовите въпроси. Работим и с дигитална агенция, която поддържа платформата.

- Каква е дългосрочната Ви стратегия за развитие?

- Разширяване на бранда чрез откриване на шоуруми в по-големите градове. В  тях ще бъдат изложени модели дрехи и аксесоари, които клиентите ни ще могат да пробват и да наемат веднага. Също така могат да връщат вече наети от тях продукти.

Сред целите ни е да привличем клиенти от всички възрастови групи чрез предлагане на по-голямо разнообразие от модели и размери, да навлезем на международния пазар в съседни на България държави – Румъния и Гърция, както и да развиваме партньорства с нови дизайнери.

- Как се финансирахте първоначално?

- Първоначално и до този момент се финансираме със собствени средства.

- Защо определяте проекта/компанията си като иновативни и коя е отличителната им черта?

- Считаме, че моделът е иновативен, защото обхваща 3 сфери – технологична, логистична и модна.

Предвиждаме в платформата да се интегрира и web application – Mannequin Doll. То ще позволява на клиентите да изпращат техни снимки и при избор на конкретна дреха приложението ще „наслагва“ дрехата върху тяхното тяло. Така клиентите ще преценяват дали избраният от тях модел дреха или аксесоар ще подхожда на тяхната фигура. Моделът е опция за клиентите да наемат дрехи на цена, много по-ниска от продажбената за определен период от време.

Може да подкрепите DressRent до 29 ноември включително като натиснете бутона „Харесва ми“ под представянето им в секция „Участници“ на сайта на кампанията inspiring5.bloombergtv.bg.

Петте стартъпа, който получат най-голям потребителски вот ще спечелят консултации и менторство за развитие на бизнеса им от световни имена в стартъп екосистемата от София, Лондон, Франкдурт и Сан Франциско. Повече подробности ще откриете на https://www.bloombergtv.bg/ и https://inspiring5.bloombergtv.bg/.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още