IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари и Меган Маркъл се оттеглят от задълженията си в кралското семейство

Херцогът и херцогинята на Съсекс искат да станат финансово независими и ще прекарват част от годината в Северна Америка

21:34 | 08.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: EPA/NIC BOTHMA</p>

Снимка: EPA/NIC BOTHMA

Изненада в британското кралско семейство: Принц Хари и херцогиня Меган обявиха, че ще се освободят от кралските си задължения. Освен всичко друго, те искат да станат финансово независими.

Искаме да се оттеглим като висши членове на кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими", заяви двойката в изявление, публикувано от Бъкингамския дворец в сряда. Хари и Меган обявиха, че в бъдеще ще прекарват част от годината в Северна Америка.

В изявлението се посочва, че двойката е решила „след многомесечни размисли и вътрешни дискусии“ да предприеме тази стъпка. Двамата искали да поемат „нова, прогресивна роля" в рамките на институцията. В същото време обаче те подчертават, че ще продължат да „подкрепят изцяло“ кралица Елизабет II.

Херцогът и херцогинята на Съсекс са женени от 2018 година. Имат син - Арчи.

Той също се споменава в изненадващото им изявление: Надявайки се да живеят не само във Великобритания, но и в Северна Америка в бъдеще, те се надяват това да доведе до известни предимства за него. Това би им позволило да го възпитат с признателност към кралската традиция, в която той се е родил, и в същото време да даде на семейството пространство да се концентрира върху „следващата глава“.

Кралски приходи

Като актриса Меган е получавала по 50 хил. долара на епизод за сериала „Костюмари“. Макар че вече не е действаща актриса, тя ще получава известни плащания при всяко ново излъчване на сериала.

Разходите на херцога и херцогинята като тези за живот, пътуване, дрехи, се покриват от бащата на Хари заради ролята им на работещи кралски особи, които представляват кралицата. Принцът на Уелс финансира синовете си и семействата им с приходите от херцогство Корнуол.

Херцогът и херцогинята на Съсекс преживяха бурна година. В интервю през 2019 г. те говориха за тъмната страна на  живота като обществени фигури. Британските таблоиди първоначално посрещнаха американската актриса с  ентусиазъм, но по-късно станаха все по-критични в отразяването.

Хари и Меган прекараха коледните празници в Канада, вместо да празнуват с другите членове на британското кралско семейство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още