IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks ще си партнира с Alibaba в Китай?

Идеята на американската верига е да започне да предлага доставки в азиатската страна

15:45 | 31.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската кафе верига Starbucks ще обедини сили с китайския гигант Alibaba Group Holding, за да започне да доставя напитки и печени храни в Китай, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Целта на Starbucks е да се справи с конкурентите си и да преобърне продажбите си в страната.

Ele.me, услуга за доставка на храни, която е собственостн на Alibaba, ще поеме логистиката в рамките на сделка, която ще бъде обявена в четвъртък, твърдят източнциите, пожелали да останат анонимни, защото информацията все още не може да бъде споделяна публично. Миналата седмица Starbucks заяви, че планира да започне доставки в Пекин и Шанхай с партньор през тази есен.

Представител на Starbucks твърди, че не коментира спекулации. Alibaba заяви, че тя и Starbucks “винаги разглеждат нови възможности за задълбочаване дългогодишното ни партньорство в Китай“. Двете компани си партнират за превръщането на посещенията във високотехнологичния магазин на американската фирма в Шанхай в по-интерактивно място.

Starbucks се насочва към доставките едва сега, когато се сблъска с рядък спад на продажбите във втората по големина икономика в света.

Компанията заяви, че има за цел да се утвърди като нещо обичайно от ежедневния ритуал на запознатите с технологиите потребители в Китай, които фирмата очаква да надминат американските в рамките на десетилетие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още