IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twenty-First Century Fox успя да надмине очакванията на Wall Street

По-високите разходи за спортни програми и филмов маркетинг все пак са ограничили ръстa на печалбата през второто тримесечие

12:15 | 04.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Медийната компания Twenty-First Century Fox отчете по-добра от очакваното печалба за второто тримесечие. По-високите разходи за спортни програми и филмов маркетинг обаче са ограничили ръстa. Aкциите на компанията поевтиняха с над 4% до 25,85 долара в търговията след затварянето на пазарите, съобщава Ройтерс.

Мениджърите се опитаха да разсеят опасенията за бъдещето на Fox News Channel след напускането на дългогодишния лидер Роджър Ейлс.

По време на този процес предприехме бързи и решителни стъпки, за да защитим бизнесa, служителите и уникалния и важен глас на Fox News”, заяви главният изпълнителен председател Лахлан Мърдок по време на конферентен разговор с анализатори.

Ейлс напусна заради обвинения в сексуален тормоз, които отрича.

Силните резултати на Fox News са подкрепили с 9,9% приходите на подраздлението за кабелна телевизия на компанията за тримесечието. Те са допринесли и за повече от половината от общите приходи на компанията. Продажбите от местна реклама в кабелния бизнес са нараснали с 13%.

По-високите разходи за спортни програми и маркетинг на филми обаче са ограничили печалбата. Някои големи филмови имена не са задоволили очакванията, заяви главният изпълнителен директор Джеймс Мърдок. „Ясно е, че имаме работа за вършене във филмовото студио“, допълни той.

Приходите от такси са се увеличили с 6% през тримесечието и се очаква да продължат да растат с нисък двуцифрен годишен темп, коментира главният финансов директор Джон Налън.

Общата нетна печалба е скочила до 567 млн. долара, или 30 цента на акция, от 87 млн. долара, или 4 цента на акция, преди година, подпомогната от данъчни облекчения.

Без еднократните ефекти печалбата на Fox възлиза на 38 цента на акция, което е малко над средната оценка на анализаторите за 37 цента на акция.

Коригираните приходи на компанията са нараснали със 7,1% до 6,65 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още