Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

BMW с най-добрия август в историята си

По-нататъшен ръст базираният в Мюнхен концерн се надява да бъде реализиран след пазарния старт на новия X1

BMW с най-добрия август в историята си

Шоурум на BMW в Пекин. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн BMW Group се похвали с най-добрия август в корпоративната си история. С общо 156 437 доставки от марките BMW, MINI и Rolls-Royce базираният в Мюнхен концерн отчита ръст от 7,2 на сто на годишна база. Нарастването със 7,4 на сто до 1,43 млн. продадени коли от началото на годината означава същевременно и нов рекорд за първите осем месеца на годината, съобщи компанията. Всички глобални региони отчитат ръстове на годишна и на месечна база.

„Въпреки че икономическото положение на някои пазари остава предизвикателно, ние продължаваме да продаваме в световен мащаб повече автомобили откогато и да е било“, заявява председателят на Борда на директорите Йън Робертсън. Докато заради бавното нормализиране на китайския пазар съществуат насрещни ветрове, има отлични темпове на растеж в Европа. Освен това редица азиатски пазари и регионът NAFTA - САЩ, Канада и Мексико, са се развивали много положително. По-нататъшен ръст базираният в Мюнхен концерн се надява да бъде реализиран след пазарния старт на новия X1. 

Още по темата


Европа изпраща силни импулси за досегашните продажби. Общите продажби на BMW и Mini на Стария континент се повишават на годишна база с 10,5 на сто до 622 625 броя. Великобритания, четвъртият по големина пазар за BMW Group, отчита ръст от 14,4 на сто и 131 608 реализации от началото на годината. И много други пазари в Европа отчитат двуцифрен растеж.

Продажбите в Америка продължават да нарастват стабилно. В този регион от началото на годината са били пласирани 321 375 нови коли с марките BMW и Mini, което представлява ръст от 7,4 на сто. В САЩ броят на доставките за първите осем месеца възлиза на 263 908, което е увеличение със 7,3 на сто на годишна база. В Канада от началото на годината има ръст на продажбите от 11,8 на сто, а в Мексико – от 18,7 на сто.

В Азия продажбите на BMW и Mini скачат от началото на годината с 3,8 на сто до 440 908 броя. За първи път продажбите в континентален Китай за първите осем месеца надминават границата от 300 000 броя. Япония и Южна Корея обаче остават двата най-важни двигателя за ръста в този регион. 

 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Канадската полиция спря за проверка спящ шофьор на Tesla