IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cadillac търси независимост от General Motors

Компанията започва да изгражда собствена дилърска мрежа

17:02 | 17.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ръководството на Cadillac поиска да получи пълна независимост от концерна General Motors, чиято собственост е американската марка. Пред журналисти в Ню Йорк президентът на компанията Йохан де Нейсен заяви, че се надява през 2017 г. марката да получи пълна автономност, съобщава Automotive News.

Според ръководителя на Cadillac това ще позволи на компанията да има самостоятелен бизнес план и сама да се справя със своите загуби или печалби. Де Нейсен, който до миналата година бе начело на Infiniti, започна да прокарва тази своя идея още от самото си назначаване за президент на американския производител.

Топ мениджърът е на мнение, че до 2020 г. Cadillac може да увеличи продажбите си до 500 000 бройки годишно и така да постигне дял от 5% от световния пазар на автомобили от клас „премиум”. За сравнение, през 2014 г. компанията успя да продаде 263 697 нови автомобила в цял свят, което е дял от 3,4%.

Решението за постигане на автономност от страна на Cadillac обаче няма как да бъде взето без одобрението на ръководството на General Motors. Твърди се, че шефовете на концерна са склонни да подкрепят подобна идея и и по тази причина вече започва реорганизация на компанията.

Първата крачка е отделянето на ръководството на Cadillac в нова централа в Ню Йорк. Започва и отделянето на търговската мрежа на марката от тази на GM, като се обсъждат нови програми за стимулиране на дилърите. Следващата крачка в тази насока ще бъде значителното увеличаване на моделната гама на марката.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още