IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari разработва "полезен автомобил" в опит да удвои печалбата

Компанията планира да произвежда и хибридни модели, за да привлече нови клиенти

16:09 | 01.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ferrari обмисля създаването на просторен четириместен “полезен автомобил” като част от експанзията си отвъд традиционната си ниша и в опит да удвои печалбата до 2022 г., съобщи Bloomberg.

Последният петгодишен план на главния изпълнителен директор Серджо Маркионе, който се очаква да се пенсионира през 2021 г., ще бъде насочен към увеличаване на годишните доставки извън самоналожената граница от 10 хил. автомобила.

Според плана, който ще бъде представен в началото на 2018 г. и може да изложи автомобилния производител на по-строги правила за околната среда, Ferrari ще се фокусира още и върху хибридни модели, за да подобри ефикасността на своите автомобили и да привлече нови заможни купувачи. Говорител на компанията отказа да коментира.

След като пое управлението на Ferrari през 2014 г., Маркионе увеличи обема на произвежданите автомобили. Сега той се стреми да осигури независимостта на Ferrari, в момент, когато автомобилната индустрия се бори с натиска за преминаване към задвижвани с електричество автомобили.

Ferrari, която ще публикува финансови резултати в сряда, се очаква да увеличи коригираната печалба преди лихви, данъци и амортизации с повече от 14% тази година до най-малко 1 млрд. евро. Новата стратегия вероятно ще включва удвояване на тази цифра в следващите пет години.

Към 13:47 часа акциите на Ferrari поскъпват с 2,92% на борсата в Милано до 91,70 евро.

Графика: Investing.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още