IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors се доближава до сделка с работниците в Южна Корея

Синдикатът е одобрил предварителното споразумение с концерна, в което GM предлага еднократно плащане на стойност 4 млн. вона за всеки член на организацията

12:27 | 18.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jeff Kowalsky/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeff Kowalsky/Bloomberg

Профсъюзът, представляващ работниците на General Motors Co в Южна Корея, гласува в подкрепа на предварителна трудова сделка с американския автомобилен производител, съобщава Ройтерс, цитирайки представител на синдиката.

Решението е предхождано от второто предварително споразумение между работниците и концерна  от миналата седмица, след като членовете на профсъюза отхвърлиха първата сделка. 

От юли насам двете страни са провели общо 26 кръга на преговори, припомня Ройтерс.

Около 54% от членовете на синдиката са одобрили споразумението, докато 44% отхвърлят условията. Останалите гласове са обявени за невалидни.

В рамките на втората сделка GM се е съгласил да оттегли иска за обезщетение, заведен срещу профсъюза, предлагайки еднократно плащане на стойност 4 млн. вона (3 664,11 долара) за всеки член на организацията до края на годината, съобщава представител на концерна.

От компанията са предложили да увеличат отстъпките за автомобили за своите служители и техните семейства в страната.

GM отхвърли исканията на служителите за повишаване на възрастта за пенсиониране с пет години до 65 и за изграждане на повече превозни средства в един от южнокорейските заводи.

Южнокорейските работници на GM организираха няколко кръга на частични стачки от 30 октомври, настоявайки за прекратяване на замразяването на заплатите, въведено след 2018 г. - решение, което помогна да се предотврати фалит на корейските операции на GM.

Стачките са коствали на автомобилния производител около 25 000 превозни средства загубено производство, според официален представител на подразделението на GM в Южна Корея.

През ноември GM предупреди, че индустриалните вълнение в страната могат да накарат американския производител да прекрати своите операции в Южна Корея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още