Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Японски разработчик на летящи коли търси подкрепа от местните власти в Осака

SkyDrive се стреми да си осигури среда за търговската реализация на своята услуга за летящи таксита, която може да стартира през 2025 г.

Японски разработчик на летящи коли търси подкрепа от местните власти в Осака

Снимка: Bloomberg L.P.

Японски стартъп за летящи автомобили се стреми да привлече вниманието на обществеността със своята технология за въздушна мобилност, като установи тесни връзки с властите и големите компании в Осака, съобщава Nikkei Asia Review.

Базираната в Токио SkyDrive, който работи по електрически самолет, който излита и каца вертикално, подписа споразумение с местните власти в Осака за насърчаване на индустрията за летящи автомобили.

SkyDrive се надява да използва световното изложение в Осака през 2025 г., за да представи своята услуга за мобилност, която ще позволява транспортиране на хора по въздух без да е необходима голяма писта за излитане и кацане. 

Още по темата

Споразумението ще позволи на компанията да си осигури добра екосистема за интегриране на технологията в градските обществени условия с помощта на „силното управление“ на властите от префектурата и града Осака, изтъква Томохиро Фукудзава, главен изпълнителен директор на SkyDrive.

Стартъпът задълбочава своите връзки с Осака през последната година. В края на 2020 г. SkyDrive стана ключов член на кръгла маса, организирана от властите на префектурата. Групата, състояща се от около 40 компании, обсъжда как може да бъде постигната „революция при въздушната мобилност“.

Според Фукудзава SkyDrive обсъжда темата с местните власти, включително с пристанищата, гражданската авиация и полицията, „така че хората да се чувстват в безопасност“.

Миналия месец SkyDrive обяви проучване на търговската реализация на бизнеса с въздушни таксита, включващо и разговори с пет големи компании, сред които изпъкват строителна група Obayashi и компанията за комунални услуги Kansai Electric Power.

"Искаме да започнем от районите на залива, (за да постигнем) социално възприемане (на технологията) и чувство за безопасност в съзнанието на хората", подчертава Фукудзава, като добавя, че осигуряването на безопасност е най-голямото предизвикателство за компанията и индустрията за летящи автомобили.

SkyDrive работи за сертифициране на своите превозни средства с японския орган за гражданска авиация, докато внимателно тества всеки компонент и извършва полеви тестове.

Досега стартъпът си е осигурил финансиране от общо 48 млн. долара, като проведе първия си успешен пилотиран полет в Япония.

Компанията е основана от Фукудзава, бивш инженер в Toyota Motor Corp., през 2018 г. Най-новият ѝ прототип е едноместно превозно средство с електрическо задвижване и витло. На размери е два пъти по-голямо от обикновена наземна кола.

До 2025 г. SkyDrive има за цел да изгради двуместен модел, споделя Фукудзава.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
те това ако е кола.... значи аз карам вертолет ! :D:D

Още от Новини
Всички искат да продават електромобили, но никой не строи зарядни за тях