IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Женева – автомобилна столица на Европа за 84-ти път

Над 65 премиери ще видим на стартиращото утре най-значимо автомобилно изложение на континента

08:42 | 03.03.14 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Автосалонът през 2013 г. <em>Снимка: Salon-auto.ch</em></p>

Автосалонът през 2013 г. Снимка: Salon-auto.ch

Всяка година в началото на март швейцарският град Женева се превръща в столица на автомобилната индустрия. Тазгодишното изложение, което чества свето 84-то издание, отваря врати за журналисти утре, 4-ти март.

И през тази година залите на конгресния център Palexpo в швейцарския град ще бъдат изпълнени с най-новите автомобили, изложени пред публика за първи път. Няма да се мине и без впечатляващите концептуални машини, редки екзотични модели и тунинговани автомобили. На швейцарското изложение ще бъдат представени и най-новите продукти на водещите компании от бранша, сред които производители на допълнително оборудване, аксесоари, части и др.

Предвидено е и специално място за набиращите популярност в Европа електрически возила, за които е изградено тестово трасе. А една от най-големите атракции ще бъдат болидите от Льо Ман, участвали в състезанията за издържливост през последните 90 години.

По обичай, при откриването на салона, ще бъде обявен и носителят на титлата "Автомобил на годината в Европа 2014".

Над 250 компании от бранша вече са изградили щандовете си в Женева. Залите на Palexpo се простират на площ от 110 000 квадратни метра, в които ще бъдат проведени над 65 премиери на нови модели автомобили. Изложбените експонати наброяват 900, а за посетителите се очаква да надхвърлят 700 000.

Сред най-очакваните световни премиери на автосалон Женева 2014 са първото BMW с предно предаване, първото Renault Twingo със задно задвижване, първият електрически VW Golf и китайският Qoros, който надви по безопасност европейските си конкуренти. В Женева ще бъдат представени също така най-новото Lamborghini - Huracan, новият спортист на Lexus - купето RC F, и М-версиите на BMW 3- и 4-Series.

Международното автомобилно изложение в Женева е позиционирано в Топ 5 на класацията на автомобилните салони по света, организирана от Международната организация на автомобилните конструктори. Тазгодишното му издание стартира с оптимистично настроение, продиктувано от положителната тенденция на европейския автомобилен пазар. През януари Европа записа 5-ти пореден месец на растящи продажби на автомобили. Новите регистрации през първия месец на годината достигнаха 935 640, което представлява увеличение от 5.5% спрямо година преди това. Очаква се положителната тенденция да се запази, като според експерти, в края на годината регистрациите на нови машини ще бъдат с около 3% повече в сравнение с 2013 г.

Очаквайте през следващите дни подробна информация и снимки за всички премиери. Салонът ще бъде отворен за посетители между 6 и 16 март.

Повече за премиерите на автосалон Женева вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още