IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милиардният заем за Fiat Chrysler е все по-близо

Кредитът в размер на 6,3 млрд. евро ще бъде предоставен от Intesa Sanpaolo

13:09 | 22.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg</p>

Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Италианското правителство вероятно ще даде зелена светлина на Fiat Chrysler (FCA) за заем от 6,3 милиарда евро за справяне с породената от коронавируса криза. Споразумението за условията по държавните гаранции за най-големия досега кредит за помощ за европейски автомобилен производител отива към приключване, поясняват пред Ройтерс двама души, запознати с процеса.



Италиано-американският производител поиска от правителството в Рим тригодишен заем като част от програмата за държавна помощ. Парите трябва да се използват само за италианската част от концерна и за плащания към местни доставчици, както и за инвестиционен план за Италия. Заемът трябва да бъде гарантиран от банката Intesa Sanpaolo, която вече го е одобрила с резерви.

Според вестник Il Sole 24 Ore окончателните условия на заема предвиждат леко увеличение на планираните инвестиции на Fiat Chrysler в Италия от 5 на 5,2 млрд. евро. В допълнение, FCA трябва да позволи на холандската холдингова компания EZV да разпредели специален дивидент от 5,5 милиарда евро, веднага щом приключи планираното сливане на производителя на автомобили с неговия френски конкурент PSA.

Специалният дивидент беше в центъра на дискусиите за гарантирания от държавата заем, тъй като кризисните заеми в Италия са свързани, наред с други неща, с временно спиране на изплащането на дивиденти.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още