IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Париж настоява за назначаване на временно ръководство на Renault

Френският финансов министър обяви, че няма да настоява за отстраняването на Гон от концерна, защото не е в правомощията му

14:34 | 20.11.18 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Френското правителство настоява автомобилният производител Renault да назначи временно ръководство, след като главният изпълнителен директор на компанията Карлос Гон беше арестуван в Япония заради обвинения за финансови злоупотреби в Nissan Motor Co., японският партньор на Renault, пише The Wall Street Journal.

Френският министър на финансите Брюно льо Мер посочи във вторник, че планира да предложи членовете на Борда на Renault да назначат „временно управление“ възможно най-скоро, тъй като след ареста в понеделник Гон няма възможност да изпълнява задълженията си в компанията.

Бордът на Renault има насрочено заседание за вторник вечер, посочи говорителят на компанията.

Арестът на Гон, един от най-известните изпълнителни директори, постави управлението на алианса между Renault, Nissan и Mitsubishi Motors в криза. Nissan вече посочи, че смята да отстрани Гон от поста му в компанията.

Френският финансов министър добави, че няма да настоява за отстраняването на Гон от Renault, тъй като това не е част от правомощията на правителството. Льо Мер посочи, че все пак смята възможно най-скоро да проведе телефонен разговор с Япония, за да получи яснота какви са обвиненията срещу Гон.

Предложението за замяна на Гон на поста му в Renault постави множество въпроси за бъдещето на съюза между Renault, Nissan и Mitsubishi. Дълго време изпълнителният директор беше важна част от него.

Вижте продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още