IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В САЩ започва разследване заради серия от инциденти с пикапи на Mercedes

В серия от жалби до NHTSA се твърди че някои микробуси започват да се движат, след като са били паркирани и с изключен двигател

17:53 | 09.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американската Администрация по безопасност на движението по пътищата (NHTSA) е започнала предварително разследване на базата на твърдения, че някои микробуси Mercedes-Benz Sprinter, модифицирани за употреба като куриерски превозни средства на Amazon или линейки, започват да се движат, въпреки че преди това са били в покой с неработещ двигател, съобщава Automotive News Europe. 

От NHTSA посочват, че е получила 11 оплаквания за подобна повреда, след като функцията за паркиране е била активирана в превозните средства. Съобщенията за повреди засягат микробусите Mercedes-Benz Sprinter 2500/3500/4500.

NHTSA не разкрива общия брой на разследваните превозни средства.

От Mercedes изтъкват в имейл, че компанията „поддържа комуникация“ с агенцията относно опасенията ѝ и ще продължи да сътрудничи по разследването.

От Amazon не коментират инцидентите.

Не става ясно при колко от случаите на повреда са замесени превозни средства на онлайн търговеца.

В жалба от 16 март шофьор в Питсбърг споделя, че превозното средство е било изключено и паркирано, когато внезапно е тръгнало назад.

„Това е втората ми катастрофа с Mercedes Sprinter на Amazon, като говорим за различни превозни средства с една и съща повреда на спирачната система”, споделя шофьорът.

В друга жалба от февруари, водач от Манчестър, Кънектикът, споделя, че микробус Sprinter, произведен през 2019 г., напуска паркинга след прекарани 10 минути в покой. От жалбата става ясно още, че проблемът може да доведе потенциално до „изключително опасна ситуация“.

Предварителното разследване е първата стъпка преди NHTSA да реши дали да включи и инженерна оценка. Агенцията споделя, че „подвижно превозно средство без оператор зад волана може да навреди на пешеходците, движещи се или паркирани превозни средства или дори сгради“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още