Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Volkswagen строи 36 000 зарядни станции за електромобили в Европа

Компанията ще инвестира около 250 млн. евро в разширяването на инфраструктурата

Volkswagen строи 36 000 зарядни станции за електромобили в Европа

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen  напредва с плановете си за разширяването на зарядните станции за електрически автомобили. За да подпомогне пробива на е-мобилността, компанията възнамерява да построи общо 36 000 точки за зареждане в цяла Европа до 2025 г., от които 11 000 с марката VW, заяви концернът от Волфсбург. Като цяло групата ще инвестира около 250 млн. евро в начинанието, предава DPA.

В същото време Volkswagen настоява за по-голям политически ангажимент: „Сега се нуждаем от генерален план за електромобилността в Германия, с акцент върху инфраструктурата за зареждане", каза Томас Улбрих, член на борда на директорите, отговорен за електронната мобилност.

Той припомни, че коалиционното споразумение за управление на правителството на Ангела Меркел предвижда изграждането на повече от 100 000 допълнителни обществени пунктове за зареждане само в Германия до 2020 година. От тях досега е готова само малка част. Политиците трябва да гарантират, че ще бъдат създадени рамковите условия за бързото разширяване на инфраструктурата, като например промени в Закона за наемането и строителството или чрез разширяване на мерките за подпомагане на инфраструктурата за зареждане в гаражи и обществени паркинги.

„Инфраструктурата за зареждане все повече се превръща в решаващ фактор за бързия пробив на електрическата мобилност в Германия", подчертава Улбрих.

Volkswagen вече работи с други производители на автомобили при оператора на зареждащи станция Ionity. Малкото съвместно предприятие между Audi, BMW, Daimler, Ford, Porsche и VW ще построи 400 станции за бързо зареждане с до 2400 точки за зареждане по основните магистрали и автомагистрали в Европа до 2020 г. в 23 държави. Адекватната инфраструктура за зареждане е от решаващо значение за използването на повече автомобили с батерии, единодушни са експертите.
 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

2
 
5
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
импе , четеш ли :)))
-----------------
съвместно предприятие между Audi, BMW, Daimler, Ford, Porsche и VW ще построи 400 станции за бързо зареждане с до 2400 точки за зареждане по основните магистрали и автомагистрали в Европа до 2020 г. в 23 държави
-----------------------
ииии твоите любими мошшшшшшеннннници

https://www.tesla.com/supercharger

и превеждам : тесла притежава 1533 станции за бързо зареждане с 13344 точки за зареждане ...

едните са с 13344 напред пред другите , са лекинко вдяваш ли що струва над активите си тесла ?

Още от Новини
Hyundai се похвали със силен ръст на печалбата