Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Основателни ли са притесненията за нулева учебна година?

Учителят влезе в техническата зона, зоната на комфорт на младото поколение, твърди Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов"

Основателни ли са притесненията за нулева учебна година?

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дистанционната форма на обучение в страната продължава вече втора седмица. На много места тя протича изцяло онлайн, на други места има асинхронни елементи на обучението. Освен това тя е и форма на взаимно доверие между родители, ученици и учители. Притесненията за нулева учебна година у нас са неоснователни. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria каза Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов".

"Не е необходимо ученикът да се контролира постоянно, а да бъдат зададени определени задачи и да се поставят срокове за изпълнението им", уточни той.

"Учителят влезе в техническата зона, зоната на комфорт на младото поколение", обясни Диан Стаматов.

"Няма страхове и притеснения за използване на компютри и различни образователни ресурси. Използва се широк набор от платформи", посочи директорът на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов".

От разговора стана ясно, че до преди ден са се затвърждавали основните знания и са направени преговори. От два дни стартира постепенно преподаване на нов материал. Набляга се на български език, математика и предметите от природния цикъл, каза гостът

"Изучаваното до края на януари трябва да бъде в базата за оценка на матурите и оценяването след 7 клас. Също така ще се събират онлайн документи за прием на първокласници", подчерта още Стаматов. 

Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
4
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Хайде пак тоя. Да не е абониран за телевизиите ? Защо само неговата физиономия виждаме ? Да не би училището му да има някакви по-високи постижения в учебния процес ? Защо не интервюирате директорите на успелите училища - онези в първата десетка по резултати. Разкарайте го този наглец. В София, а и извън нея има далеч по-успешни училища. Този не беше ли пуснал разни гербаджийски агитации в училищния електронен дневник. Аман от п о д л о г и.

Още от Образование
Ще има ли адекватни мерки за подкрепа на образованието при дистанционно обучение?