IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът за инвестиции в имоти на Credit Suisse стана жертва на коронакризата

Швейцарската банка реши да го ликвидира заради нисък изтъргуван обем и спад с над 20% на цените на основни активи

11:52 | 01.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Глобалният имотен фонд на Credit Suisse Group ще бъде ликвидиран на фона на ниските изтъргувани обеми и спад с над 20% на цените на основни активи заради пазарни корекции, предизвикани от пандемията от COVID-19, съобщи швейцарската банка, цитирана от Ройтерс.

„Компанията за управление на средства реши да ликвидира Credit Suisse Real Estate Fund Global, отчасти заради отстъпките в търговията, които се появиха на фондовия пазар“, се казва в съобщението.

Имотите, държани от фонда за управление на недвижими имоти, ще бъдат прехвърлени на Credit Suisse Real Estate Fund International през първото полугодие на 2021 г., а приходите от ликвидацията ще бъдат разпределени между инвеститорите“, информира банката.

Търговията с акции на подразделенията на фонда на швейцарската фондова борса е прекратена с незабавно действие, а подразделенията са делистнати, се допълва в съобщението.

„Представянето на фонда вече не отговаря на фундаментално високото качество на локациите и на активите на основния портфейл с недвижими имоти“, който се състои от 12 първокласни бизнес имота в Америка, Азиатско-Тихоокеанския регион и Европа, съобщава кредиторът.

Credit Suisse Real Estate Fund International, чиито акции се търгуват директно между две страни без брокери или наблюдението на централизирана борса и е насочен към институционални инвеститори, ще придобие имотите, чиято стойност при прехвърлянето ще бъде определена от експерти в оценките и потвърдена независимо, съобщи банката.

Фондът е регистрирал спад с 13% на представянето си през последната година, сочат данни на Swiss Fund Data.

Най-големите активи на Credit Suisse Real Estate Fund Global са офис сгради в Япония, Германия, Великобритания и Холандия, става ясно от уеб страницата на фонда.

Цените на офисите и на търговските площи намаляват тази година, сочат данни на консултантската компания CBRE.

Много фондове за инвестиции в имоти във Великобритания, които не са листнати на борсата, бяха замразени през март, тъй като надзорните органи не можеха да бъдат сигурни за цените на имотите в резултат на пандемията, въпреки че много от тях започнаха да работят отново от септември насам, когато стойностите станаха по-ясни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още