IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoftBank ще инвестира още 3 млрд. долара в компания за споделени офис пространства

SoftBank вече е направила инвестиция от 1,4 млрд. долара в WeWork, за да финансира разширяването на групата в Азия

22:17 | 24.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Стартъпът за споделено офис пространство WeWork е получил допълнителна инвестиция в размер на 3 млрд. долара от японския конгломерат SoftBank Group и нейния фонд Vision, помагайки на компанията да разшири глобалната си експанзия, съобщи Ройтерс.

Инвестицията на SoftBank ще бъде чрез нови акции и придобиването на съществуващи акции от дружеството-майка на стартъпа, обяви WeWork в изявление.

Базираният в Ню Йорк стартъп съобщи, че директорът и заместник-председателят на SoftBank Роналд Фишър и външният директор Марк Шварц ще се присъединят към борда на компанията.

SoftBank вече е направила инвестиция от 1,4 млрд. долара в компанията, за да финансира разширяването на групата в Китай, Япония, Южна Корея и другаде в Югоизточна Азия.

Фондът Vision, който е набрал над 93 млрд. долара, за да инвестира в технологични сектори като изкуствен интелект и роботика, се подкрепя от основателя на SoftBank Масайоши Сон и главния суверенен фонд на Саудитска Арабия.

WeWork наема офис площи и ги отдава на физически лица и малки фирми, основно стартиращи компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още