IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на енергийните компании изведоха индексите на Wall Street на зелено

Сигналите, че Доналд Тръмп ще подкрепи повишаването на тавана на дълга, вдъхнаха оптимизъм на инвеститорите

23:31 | 06.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските борсови индекси записаха повишения в сряда, след като двама лидери на демократите заявиха, че президентът Доналд Тръмп ще подкрепи повишаването на тавана на дълга и план за финансиране на правителството, предаде CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average приключи сесията с нарастване от 57 пункта, като акциите на Home Depot допринесоха най-много за ръста.

Широкият индекс S&P 500 се покачи с около 0,32 на сто, като енергийният сектор и този на потребителските стоки, които не са от първа необходимост, бяха сред най-успешно представилите се. Въпреки това акциите на United Continental Holdings и Newell Brands попаднаха в редиците на най-губещите от състава на S&P 500.

United понижи очакванията си за приходите и печалбата преди данъци това тримесечие, като за причина посочи урагана "Харви". Newell Brands пък съобщи, че "почти всички" от доставчиците му в Луизиана и Тексас са затворени заради урагана.

Технологичният индекс Nasdaq composite нарасна с около 0,28 на сто, след като книжата на няколко големи технологични компании, като Facebook и Netflix, се завърнаха на зелена територия.

Акциите на компаниите от туристическия сектор също поевтиняха в сряда, докато инвеститорите следяха развитието на новините около урагана от пета степен "Ирма". Книжата на Hilton Grand Vacations загубиха 1,44% от стойността си, а тези на Marriott - около 1%.

Тръмп ще подкрепи плана на демократите Чък Шумър и Нанси Пелоси да се комбинира повишаването на тавана на дълга с отпускането на помощ за пострадалите от урагана "Харви", съобщиха двамата демократи.

Пелоси и Шумър изразиха намерението си да обвържат двете решения в съвместно изявление, публикувано по-рано днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още